Apple Watch 用家討論區 (47) 期待Series 7

1001 回覆
5 Like 4 Dislike
我都係
信仰
未用過電子錶決定等aw7
會有但唔會好似S4轉S5之後S4嗰種賤賣
S4SS三千蚊真係好抵屌
但冇Always On
我依家有S5SS 應該會再等到S8
S7真係純粹moon大咗但冇乜分別
CPU冇快到,不過S4開始已經同lag講唔上關係
唔需要ECG同SS真係買SE最好
前S4用家 ECG 真係極少用 同埋我係帶鋁版
今次有諗過轉SS 但功能上真係用唔晒
放假去睇下SE 無咩特別真係可能買SE算
掙扎緊ss黑定鋁黑好
其實除左s7,s6以下會唔會有quickpath keyboard
3199買左s6
S7仲唔出驚忍唔住手買SE
2樣唔同既野黎
點會咁決定
錶好似一定要網上搞?
要打比佢
第一次買AWg shock撚轉會
仲有玻璃面分別
有冇人男人用40mm
會唔會好奇怪
假設正常身形
想買SE / 7 唔知出7仲會唔會有SE賣 SE又會平幾多
Btw S0用到而家仲好新淨
但官網無晒40/44mm 錶帶
得返41/45mm
問下天才睇下有咩唔同
但睇過好似話其實隻錶係19樣大
只係個screen大左
我諗緊aw7買40mm 因為我手腕偏幼 44mm成個手腕無位剩 利申 有做gym 隻手唔幼都係咁話 有個gym師兄好撚大隻但手腕幼用緊38mm

但我都想知其他巴打點睇 會唔會好怪 男人用細size
你指44mm用到落45mm??
咁你無額外買錶帶咩??
見到啦
開心大發現, 咁我可以9衝s6, 唔等咁耐
//
大部分錶帶均可配搭任何相同尺寸的 Apple Watch Series 3 或更新的型號使用。41 毫米錶帶適用於 38 毫米及 40 毫米錶殼;45 毫米錶帶適用於 42 毫米及 44 毫米錶殼。

單圈手環和編織單圈手環錶帶只適用於 Apple Watch SE、Apple Watch Series 4 或更新的型號。40 毫米及 41 毫米錶殼可使用 1 至 9 號錶帶尺寸;44 毫米及 45 毫米錶殼可使用 4 至 12 號錶帶尺寸。
//
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞