[AROHA] ASTRO 討論區(6) - 5期官咖 05.25 ~ 06.15

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
根據湯巴之前俾嗰條link就唔係囉
佢好似除咗實名之外仲要認證年齡㗎
總於都搞埋升級申請喇, 應該有排等批
BTW, 我上載咗Apple Music音源, 但係佢官咖只可以上載一個檔案, 我將兩段音源截圖擺埋喺同一張相裡面應該無問題吧???

岩架喇!
我都係咁,但我反而想知....
Cap Apple Music聽緊歌嘅畫面...
佢地點知係apple music?
個畫面冇地方係有apple標誌....
應該無㗎...
不過我忘記咗設定顯示歌詞
BTW, 我喺個app類面都係搵唔到前面有幾多人等緊批
佢有個數字9980原來係app嘅使用人數嚟
咁奇怪?我兩部電話開左兩個官咖ac
一部行IOS,一部行android,
都見到申請人數....
咁可能係我自己搵唔到啫
海軍頭囉
好有型喎痴線
海軍頭 好正
好撚正!!

湯巴,英文版同日文版要填嘅資料...
好似有啲出入!
最尾一項....

英文版 :Real Name
日文版:User Name

英文版:ID(冇講係咩ID)
日文版:Daum Fans club 注册ID

簡單啲講,填姓名,
應該要填真實姓名?
定官咖暱稱?

ID既話,正路都係合拼左之後,
@daum.net 前面果堆就係Daum ID...
咁姐係唔可以入KakaoTalk ID
簡單啲講 無論咩版都係要依啲資料
1:真名(即係你護照用嘅英文全名)
2:出生日期(格式YYMMDD)
3:收貨地址
4:DAUM FANCLUE 註冊ID (唔係官咖暱稱)
係邊度睇?
依度:https://member.daum.net/my/basic.daum

寫乜你就填乜 唔好搞錯

呢個丫嘛....我手機版!
係掛 我無用手機版
太好了,有人整最新教學!
幫到好多人!

我準備好了!!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞