得罪講句,過左25歲仲係未拍過拖一定係自己問題

250 回覆
239 Like 24 Dislike
不要再說了
正評
利申: A0
皮已正
點解一定要有女?
啊媽係女人
呢個世界無女係我溝唔到
但我真係想單身
有女好煩...

成日都要攬要錫要搞要奶
你知唔知你個西好臭架姐

利申:25歲潔癖
呢個世界無女係我溝唔到
但我真係想單身
有女好煩...

成日都要攬要錫要搞要奶
你知唔知你個西好臭架姐

咁你碌鳩又好香
呢個世界無女係我溝唔到
但我真係想單身
有女好煩...

成日都要攬要錫要搞要奶
你知唔知你個西好臭架姐

醒下,唔該
負評
大學起都多女追自己
但我28歲先初戀
樓主啲論點on9
早已看破紅塵
唉 之前打波算ok 一時幼稚 傷左照打波 宜家有舊患 個種挫敗真係好大 宜家都唔敢打返 因為重有舊患 同真係太耐冇打廢曬 我宜家真係變得冇咩自信 用打機消磨時間 又可以點啊 唉

試下做啲唔會傷到舊患既運動
【腎虛細膩體會之五:膽子變小,莫名其妙害怕】

《黃帝內經》云:「人有五臟化五氣,以生喜怒憂思恐」。情志與五臟的對應關係是:心在志為喜,肝在志為怒,脾在志為思,肺在志為憂,腎在志為恐。腎主恐有兩方面的意思,一方面是說恐能傷腎,另一方面是說恐懼是腎虛的表現,如果一個人無緣無故地有恐懼的感覺,往往說明有腎虛的問題。當一個人腎氣足時,他往往會有一種氣壯山河的感覺,底氣也非常足,一點也不怕,但是當一個人腎氣虧損到一定程度,他就開始莫名其妙害怕了,一會怕這,一會怕那,而且怕的內容在常人眼裡也許會覺得很奇怪,甚至是不可理喻。很多戒友其實都有膽子變小的體會,本來心理很正常很健康,但是隨著邪淫負能量的累積,隨著腎氣的不斷損耗,一種奇怪的害怕的感覺就會漸漸出現,然後將你牢牢籠罩,就像頭頂有一片挪不走的烏雲一樣,整個人生陷入了徹底的惶恐和不安。

別離哥
讀毒撚科返毒撚工可以點擴闊圏子

轉行啦

或者打扮下,join啲唔同既課程等等
btw我雖然唔認同樓主諗法 但覺得呢個topic幾有趣 值得討論
我唔否認有唔少人都係因為自身問題(包括自己,雖然已經唔再係A0)而搞到冇拖拍,但如果佢哋自願嘅/覺得冇問題又有咩所謂呢

呢度歡迎討論
好少見到咁有建樹既正面post,正評
只不過係中意咗唔中意自己嘅人

咁點解仲要為一個唔鍾意自己既人浪費有限既光陰?

當廿五啦,都仲可以用光陰等對方回心轉意,好話唔好聽等多幾年對方都仲唔簡自己係唔係好應該抽身先?光陰好有限架咋。

更何況要對方所謂「回心轉意」,一定係有兩個原因先:1)對方對自己冇戀愛既感覺,2)對方對自己有戀愛既感覺但自己有缺點/不足而令對方卻步

第一點緣份偏重 ,但其實兩個點既解決方案都要由追人既一方有自發性既改變先會改變到個局面

又唔係一定要拍拖,唔結婚唔洗死,點解一定要抽身?咁就係浪費光陰?
為拍拖而拍拖好on9

重點係做一件冇結果既事喎
So?

冇架 純粹討論
入u開始有鐘意過幾個人 但幾個都係對方鐘意自己先 到人地無咩feel我先開始好鐘意人
結果開頭唔想誤會就friendzone咗佢地

男女校 外向 玩好多運動同興趣 獨立

可能係我啲性格會易吸引到人嘅 開頭當人地朋友會對人地好好但自己喺感情上反而慢熱 好遲先對人有feel
同埋係自己要用好多時間先放得低人 然後其他機會又走埋
越大越覺得搵到人同自己夾好難 尤其係價值觀 你當我要求太高

你咁似我識既一個人既
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞