得罪講句,過左25歲仲係未拍過拖一定係自己問題

250 回覆
239 Like 24 Dislike
入u開始有鐘意過幾個人 但幾個都係對方鐘意自己先 到人地無咩feel我先開始好鐘意人
結果開頭唔想誤會就friendzone咗佢地

男女校 外向 玩好多運動同興趣 獨立

可能係我啲性格會易吸引到人嘅 開頭當人地朋友會對人地好好但自己喺感情上反而慢熱 好遲先對人有feel
同埋係自己要用好多時間先放得低人 然後其他機會又走埋
越大越覺得搵到人同自己夾好難 尤其係價值觀 你當我要求太高
入u開始有鐘意過幾個人 但幾個都係對方鐘意自己先 到人地無咩feel我先開始好鐘意人
結果開頭唔想誤會就friendzone咗佢地

男女校 外向 玩好多運動同興趣 獨立

可能係我啲性格會易吸引到人嘅 開頭當人地朋友會對人地好好但自己喺感情上反而慢熱 好遲先對人有feel
同埋係自己要用好多時間先放得低人 然後其他機會又走埋
越大越覺得搵到人同自己夾好難 尤其係價值觀 你當我要求太高

依d就係腦傷殘的一種
成日想,on9
你想得黎條女都俾人溝撚左
你家陣結婚?
ok咪試下囉,唔岩咪分手
根本依d都係d死毒撚唔敢上的藉口
依d人都係廢
無論連登仔又好,高登仔又好
成日話d狗公周圍溝女,睇唔起佢地

但事實就係佢地根本連d狗公都不如
人地起碼敢,起碼有行動去做
衰左咪下一個

你估你地?一係唔敢,只識打飛機,
再唔係有d肯試但衰左的就屌人地係雞,貪錢

你知不知溝女同單車游水一樣
你係要試,又失敗過先會成功
未失敗我都只可以講你天份高,但大多人都唔係

一班死毒L自己唔撚掂走去屌d女簡d mk狗公
但又唔知人地付出過幾多,經歷過幾多次失敗
其實個樣唔洗太好
性格好自然有女埋身
成日話自己好男人果d笑死人
睇見d朋友拍拖又煩唔拍拖又煩
都係以事業為重先 返正無特別想去揾個女朋友
利申今年25歲 A0
22歳A0 一直都覺得自己有問題

有時唔係冇機會 只係唔想累人
所以預左一世都係咁
識得嘅美極 個個都有仔 愈豬愈有 有啲有咗 結埋婚
唔認同
我啲朋友明明好地地(性格其實幾吸引人)都因為緣份問題識唔到女而冇拖拍

我自己就因為讀開女校,性格又比較男仔所以男性朋友好多但比人friendzone/我friendzone咗人,唔知算好事定壞事
不過去到外國之後就反而即刻有鬼佬溝我

講多D黎聽下?
btw你fd zone到人代表你其實有能力出pool

你想聽咩
我讀開女校,唔係講笑除咗網友之外廿年冇現實識過男
我咁耐未拍過拖去咗外國做嘢一個月內個鬼佬就嚟溝我,嗰陣啱啱未夠25 但唔夾所以散咗,依家唔會再考慮鬼佬…鬼佬好麻煩,第一污糟,第二語言方面我同佢溝通冇問題但用英文硬係隔咗一層咁
喺外國識到香港人嘅機會唔大,但喺香港同自己價值觀相近嘅人又少(唔會接受打扮男性化嘅女仔,成日想對方女仔啲)所以我覺得自己會孤獨一世

緣份問題,條條女拒絕人都話你不岩我或者我未放低ex咩咩咩,時機問題啦
唔通話我唔會鍾意你個死7頭呀

佢係真係工作上識唔到女冇辦法 日日對住同一班同事,清一色係男
皮已正 講得好撚岩!屌
利伸26⋯
一來內向 二來社交圈子一條都冇
其實做gym 操fit小小真係唔錯 當自己fit左 身體特質就多左一點 自信高左
唉 之前打波算ok 一時幼稚 傷左照打波 宜家有舊患 個種挫敗真係好大 宜家都唔敢打返 因為重有舊患 同真係太耐冇打廢曬 我宜家真係變得冇咩自信 用打機消磨時間 又可以點啊 唉
柒到世界盡頭個啲點計
【腎虛細膩體會之五:膽子變小,莫名其妙害怕】

《黃帝內經》云:「人有五臟化五氣,以生喜怒憂思恐」。情志與五臟的對應關係是:心在志為喜,肝在志為怒,脾在志為思,肺在志為憂,腎在志為恐。腎主恐有兩方面的意思,一方面是說恐能傷腎,另一方面是說恐懼是腎虛的表現,如果一個人無緣無故地有恐懼的感覺,往往說明有腎虛的問題。當一個人腎氣足時,他往往會有一種氣壯山河的感覺,底氣也非常足,一點也不怕,但是當一個人腎氣虧損到一定程度,他就開始莫名其妙害怕了,一會怕這,一會怕那,而且怕的內容在常人眼裡也許會覺得很奇怪,甚至是不可理喻。很多戒友其實都有膽子變小的體會,本來心理很正常很健康,但是隨著邪淫負能量的累積,隨著腎氣的不斷損耗,一種奇怪的害怕的感覺就會漸漸出現,然後將你牢牢籠罩,就像頭頂有一片挪不走的烏雲一樣,整個人生陷入了徹底的惶恐和不安。
隨緣
有就拍 冇亦都唔強求 享受一個人既感覺
btw我雖然唔認同樓主諗法 但覺得呢個topic幾有趣 值得討論
我唔否認有唔少人都係因為自身問題(包括自己,雖然已經唔再係A0)而搞到冇拖拍,但如果佢哋自願嘅/覺得冇問題又有咩所謂呢
只不過係中意咗唔中意自己嘅人

咁點解仲要為一個唔鍾意自己既人浪費有限既光陰?

當廿五啦,都仲可以用光陰等對方回心轉意,好話唔好聽等多幾年對方都仲唔簡自己係唔係好應該抽身先?光陰好有限架咋。

更何況要對方所謂「回心轉意」,一定係有兩個原因先:1)對方對自己冇戀愛既感覺,2)對方對自己有戀愛既感覺但自己有缺點/不足而令對方卻步

第一點緣份偏重 ,但其實兩個點既解決方案都要由追人既一方有自發性既改變先會改變到個局面

又唔係一定要拍拖,唔結婚唔洗死,點解一定要抽身?咁就係浪費光陰?
為拍拖而拍拖好on9
只不過係中意咗唔中意自己嘅人

咁點解仲要為一個唔鍾意自己既人浪費有限既光陰?

當廿五啦,都仲可以用光陰等對方回心轉意,好話唔好聽等多幾年對方都仲唔簡自己係唔係好應該抽身先?光陰好有限架咋。

更何況要對方所謂「回心轉意」,一定係有兩個原因先:1)對方對自己冇戀愛既感覺,2)對方對自己有戀愛既感覺但自己有缺點/不足而令對方卻步

第一點緣份偏重 ,但其實兩個點既解決方案都要由追人既一方有自發性既改變先會改變到個局面

又唔係一定要拍拖,唔結婚唔洗死,點解一定要抽身?咁就係浪費光陰?
為拍拖而拍拖好on9

放開左呢種單向嘅愛慕你先有機會享受被愛嘅感覺嘛
先唔講身型同外表問題
大把柒頭矮撚都有女朋友
女既就算平胸,美極或者豬到冇朋友都有仔

大量我認識既25歲A0都係有好多內在既問題
例如自卑,內向,交際能力低等等

自卑,內向,交際能力低

中哂

Same
尋日有個post,嗰個人的性格仲摺過自己,都可以有拖拍,機遇/緣份先係重要
So?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞