得罪講句,過左25歲仲係未拍過拖一定係自己問題

250 回覆
239 Like 24 Dislike
先唔講身型同外表問題
大把柒頭矮撚都有女朋友
女既就算平胸,美極或者豬到冇朋友都有仔

大量我認識既25歲A0都係有好多內在既問題
例如自卑,內向,交際能力低等等
皮已正
皮已正

多謝巴打
同意
正正常常點會冇女
攤個問題出黎唔係想進一步打擊A0巴絲既自信,而係想大家面對個問題,解決左佢。

除非想一世A0,或者早已看破紅塵
只不過係中意咗唔中意自己嘅人
同意
正正常常點會冇女

女人都算啦
男人老狗正正常常冇女真係十分既奇怪

咁點解仲要為一個唔鍾意自己既人浪費有限既光陰?

當廿五啦,都仲可以用光陰等對方回心轉意,好話唔好聽等多幾年對方都仲唔簡自己係唔係好應該抽身先?光陰好有限架咋。

更何況要對方所謂「回心轉意」,一定係有兩個原因先:1)對方對自己冇戀愛既感覺,2)對方對自己有戀愛既感覺但自己有缺點/不足而令對方卻步

第一點緣份偏重 ,但其實兩個點既解決方案都要由追人既一方有自發性既改變先會改變到個局面
正評
自問性格真係太過自我中心
內向又冇話題
A0狗
正評
自問性格真係太過自我中心
內向又冇話題
A0狗

改啦,為時不晚
簡單d講
覺得自己都活得不快樂
邊有能力身邊另一半開心
簡單d講
覺得自己都活得不快樂
邊有能力身邊另一半開心

自卑感作祟
身邊都乜女 可以點
身邊都乜女 可以點

擴闊圈子,講完。

當廿五啦,都仲可以用光陰等對方回心轉意,好話唔好聽等多幾年對方都仲唔簡自己係唔係好應該抽身先?光陰好有限架咋。

更何況要對方所謂「回心轉意」,一定係有兩個原因先:1)對方對自己冇戀愛既感覺,2)對方對自己有戀愛既感覺但自己有缺點/不足而令對方卻步

第一點緣份偏重 ,但其實兩個點既解決方案都要由追人既一方有自發性既改變先會改變到個局面

無得解 好中意佢

無得解 好中意佢

慢慢等啦,祝你好運
簡單d講
覺得自己都活得不快樂
邊有能力身邊另一半開心

自卑感作祟

有咩解救
簡單d講
覺得自己都活得不快樂
邊有能力身邊另一半開心

自卑感作祟

有咩解救

拿,個人方法黎,可以參考

首先set一個最大既main goal俾自己,當係脫離單身咁啦「出pool」

然後就將佢分做一個個細既短期目標去做

例如巴打係因為肥胖而導致缺乏自信而自卑:
咁樣你既第一個要做既事唔係減肥呢種咁大咁虛既目標,而係「早起15分鐘」呢類較為細同易達成既目標,透過一個個既小目標達成去建立一個「我做到既!」既諗法,然後再進一步維持同加強你既目標,慢慢去達到你想減肥呢個大既同一開始好難起步完成既目標。
建立完自信,解決自卑既根源,咁樣你就可以再進一步挑戰自己。

講到底,其實係用自我挑戰既形式去保持你既進步
簡單d講
覺得自己都活得不快樂
邊有能力身邊另一半開心

自卑感作祟

有咩解救

拿,個人方法黎,可以參考

首先set一個最大既main goal俾自己,當係脫離單身咁啦「出pool」

然後就將佢分做一個個細既短期目標去做

例如巴打係因為肥胖而導致缺乏自信而自卑:
咁樣你既第一個要做既事唔係減肥呢種咁大咁虛既目標,而係「早起15分鐘」呢類較為細同易達成既目標,透過一個個既小目標達成去建立一個「我做到既!」既諗法,然後再進一步維持同加強你既目標,慢慢去達到你想減肥呢個大既同一開始好難起步完成既目標。
建立完自信,解決自卑既根源,咁樣你就可以再進一步挑戰自己。

講到底,其實係用自我挑戰既形式去保持你既進步

中間遇到阻滯既時候,可以灰心但唔可以放棄,要識得自我檢視同反省!再去搵方法改進就可以
都可以係緣份的
但身邊識的A0女唔係崇韓 就話對拍拖無興趣 (中下黎) 一係就對男仔有不實際/無可能的期望 機會都唔比下人 崇洋腸
未必
可能搵唔到鍾意既女仔
都可以係緣份的
但身邊識的A0女唔係崇韓 就話對拍拖無興趣 (中下黎) 一係就對男仔有不實際/無可能的期望 機會都唔比下人 崇洋腸

呢一種好明顯係自我問題

身邊都不乏呢類人
未必
可能搵唔到鍾意既女仔

雖則話緣份莫強求

但有時候圈子細真係幫唔到
先唔講身型同外表問題
大把柒頭矮撚都有女朋友
女既就算平胸,美極或者豬到冇朋友都有仔

大量我認識既25歲A0都係有好多內在既問題
例如自卑,內向,交際能力低等等

自卑,內向,交際能力低

中哂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞