得罪講句,過左25歲仲係未拍過拖一定係自己問題

250 回覆
239 Like 24 Dislike
內向係無得改,你地明唔明
你唔係內向性格你地唔會知
就算我地狂逼自己改,到最後我地都唔會開心,因為做緊嘅唔係真正嘅自己,調轉諗,就好似你叫一個外向人唔好講太多野,佢都會唔開心
20歲都冇己經係有問題啦
無論連登仔又好,高登仔又好
成日話d狗公周圍溝女,睇唔起佢地

但事實就係佢地根本連d狗公都不如
人地起碼敢,起碼有行動去做
衰左咪下一個

你估你地?一係唔敢,只識打飛機,
再唔係有d肯試但衰左的就屌人地係雞,貪錢

你知不知溝女同單車游水一樣
你係要試,又失敗過先會成功
未失敗我都只可以講你天份高,但大多人都唔係

一班死毒L自己唔撚掂走去屌d女簡d mk狗公
但又唔知人地付出過幾多,經歷過幾多次失敗

其實狗公同會溝女既男人係兩樣野
你可以溝女得黎唔狗公
有冇女有乜所謂
利申:A5

唔係講緊是否單身
而係是否未拍過拖

如果無女無所謂
點解未試過有女就有所謂?
只不過係中意咗唔中意自己嘅人

咁點解仲要為一個唔鍾意自己既人浪費有限既光陰?

當廿五啦,都仲可以用光陰等對方回心轉意,好話唔好聽等多幾年對方都仲唔簡自己係唔係好應該抽身先?光陰好有限架咋。

更何況要對方所謂「回心轉意」,一定係有兩個原因先:1)對方對自己冇戀愛既感覺,2)對方對自己有戀愛既感覺但自己有缺點/不足而令對方卻步

第一點緣份偏重 ,但其實兩個點既解決方案都要由追人既一方有自發性既改變先會改變到個局面

又唔係一定要拍拖,唔結婚唔洗死,點解一定要抽身?咁就係浪費光陰?
為拍拖而拍拖好on9

重點係做一件冇結果既事喎

你點知無結果?
將來既野邊個知
溝唔到女既仔8成都係自卑然後自大然後偏激
個腦諗埋一邊既人唔會溝到女 溝到都捱唔到

睇完你呢句野我都覺得你幾偏激
但同時你講既內容又暗示緊你應該有女或者試過有女

睇黎你係8成入面嗰兩成
樣衰點解決?整容?另一個問題係我無錢
目標係做鑽石王老五點睇

唔好做左單身毒撚然後屌天屌地就OK

我都覺最緊要唔好屌天屌地

笑死
未聽過有鑽石王老五未拍過拖

社會標準不停變緊
呢該係鑽石王老五
遲下又可能有個post話過左45歲未結婚一定係有問題
與其仼由人地將把尺放喺你身上度黎度去
不如放開懷抱做返自己
當然大前提係唔傷害其他人
目標係做鑽石王老五點睇

唔好做左單身毒撚然後屌天屌地就OK

我都覺最緊要唔好屌天屌地

笑死
未聽過有鑽石王老五未拍過拖

社會標準不停變緊
係鑽石王老五
遲下又可能有個post話過左45歲未結婚一定係有問題
與其仼由人地將把尺放喺你身上度黎度去
不如放開懷抱做返自己
當然大前提係唔傷害其他人
係咪眼角太高呀?

利申7矮 ,有女
痴線 唔想拍拖都要畀人批鬥
唔識同女仔相處
怕醜到有女仔過黎問路
都會心跳加速
個腦一片空白
但做左18年人
都叫做拍過一兩次拖嘅
同樣冇咩關係 我廿二歲拍緊第二次 第一次小五、六年班 我有個孖生細佬到而家都未拍拖
先唔講身型同外表問題
大把柒頭矮撚都有女朋友
女既就算平胸,美極或者豬到冇朋友都有仔

大量我認識既25歲A0都係有好多內在既問題
例如自卑,內向,交際能力低等等

第一句話先唔講身型同外表問題
之後兩,三句都係講緊身型同外表

其次就係我唔認為世上有一個人性格係完全無問題
至於具體上性格有咩問題會導致你無拖拍呢
我覺得無得一概而論
就好似有啲人覺得大男人係deal breaker
有啲人覺得唔係大男人係deal breaker
純粹係對方既個人喜好
其次就係如果性格有問題會導致到你無拖拍
咁無拖拍又等唔等於你性格有問題呢?
又或者有拖拍又等唔等於你無問題呢?(倒果為因)

社會不停進步
幾十年前我地會標籤黑人,女性
時代進步左 racist 同sexist 都少左好多
但取而代之既係我地會標籤人既行為,喜好
有無拖拍,喜歡既音樂,衣著等等
上左兩登一段時間,又或者話做人都做左一段時間
發現其實無論點都會有人judge你
作為一個喜歡韓國音樂既24歲A0男
相信我 我好清楚
John Lennon 教識我happiness is the key to life
But what is the key to happiness?
Sure as hell not judging people but let people be themselves.
I hope someday you will join us by realising we are on separate path.

利伸 24歲A0
9成9肯定25前都係A0
9成9肯定25歲後都係A0
9成9肯定就算之後有拖拍都唔會結婚生仔
有冇女有乜所謂

唔係講緊是否單身
而係是否未拍過拖

如果無女無所謂

有西你可以揀屌同唔屌
冇西你連唔屌都揀唔到 因為你冇得屌

點解無西屌就有問題?
有冇女有乜所謂

唔係講緊是否單身
而係是否未拍過拖

如果無女無所謂

有西你可以揀屌同唔屌
冇西你連唔屌都揀唔到 因為你冇得屌

點解無西屌就有問題?

再講
有女就有西屌,無女就一定無西屌?
都唔明點解成日都話無女,認真溝女好易,好似踩單車,識左根本就唔洗用腦,香港女已經好易溝,相比大陸更易,我意思係真心想拍拖not focus on money
留名
留名

on99咁
利申 27 a0
內向係撚缺點 搞清楚咩叫內向先啦

唔可以話係缺點,但會令你損失好多交友機會囉

你而家係用緊一個外向嘅心態去評價內向嘅人

唔明 我自己都係內向嘅人,唔通唔係事實咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞