【鳩故】無啦啦有三條女同左我一齊住(2)

873 回覆
120 Like 15 Dislike
開故mon到而家大結局前L個M
lm睇新地造化
平安夜
平安夜失身夜
最後飲醉同Larry
響仙令鮨食緊壽司果陣,我全程都係注意住chantal

「阿純你果然無介紹錯呀,真係好好食呀..」

「都話架啦..」

阿純得意洋洋笑道:「新地?新地?」

仆街,望得chantal太耐壽司都無食

chantal望到我,又對我甜笑一下

「新地食丫!好食呀!」

「哦...」

我拎起件蝦壽司放入口

仆街,勁撚鮮甜,好撚好食!

完全唔係香港果d果皮

「新地你試下食中拖羅丫!」

chantal又親自mark左件拖羅比我

「哦...好呀...」

chantal一直對我咁好,到底係純粹答謝我幫過佢,定係

佢都鐘意我!?
食完壽司,我地五個出左去大街上睇燈飾

「larry,幫我同阿純影相丫」

光亮既仙台街道上,已經充斥住睇燈飾既行人

街道都只比平安夜時既香港順通少少

chantal同阿純仲掛住睇燈飾之際

椰奶都冇閒住:「喂新地ready啦」

「阿純!不如睇下果邊丫!」

「喂椰奶!喂...」

椰奶睇周圍多人,一手捉住阿純拉入人群

仆街,原來椰奶口中既引開阿純,係咁撚老土

「喂!椰奶真係丫,行得咁快架」

chantal對我同larry講:「我地去追返佢地囉」

五個頓變三個,氣氛又變得尷尬

「佢地去左邊呀...」

chantal周圍望,但似乎已經走到老遠

我跟住larry咁扮下望周圍

但心裡面都係諗住chantal
「颯!!!」

「丫!」

一陣冷風,將chantal頸上既圍巾吹飛

「我條頸巾呀!」

「我去執返丫!」

我二話不說,即刻跑去後面執返條頸巾

「但larry我真係無計,你落藥又好打暈佢又好...」

「總之,我都幾肯定larry今晚都會表白」

.....弊!

我即刻跑返過去,但可惜已經太遲!

「chantal...」

larry已經拎起chantal對手

「我...其實好鐘意你...」

「呢次旅行我為你做左咁多野,我希望你...可以比個機會我」

仆街,比larry打尖!
「喂新地,你做乜呀?」

椰奶同住珍珠奶茶既阿純響我身後撲出黎

「我叫你引開larry,你反而比機會佢同chantal表白?!」

「點...點解..你地響度架...」

「啱啱追問椰奶先知,原來,佢係諗住比機會你同佢表白...」

仆街阿純都知埋

「chantal,我會對你好好架」

「仲講,去阻止chantal啦!」

椰奶氣急敗壞咁推我向前

「唔...對唔住呀larry...」

chantal鬆開larry:「我....唔可以...接受你...」

吓.....!!!

「嘩....」

何止我,連椰奶同阿純都o哂嘴
「....呃...點...點解呀....?」

依家輪到larry焦躁:「我...係咪我做得唔夠好呀?係...係咪我對你...」

「唔...唔係呀...」

chantal低住頭:「係...我已經有鐘意既人啦....」

有...有鐘意既人?!

「你...你鐘意邊個呀?」

larry開始少少發癲:「你...我知啦...你..你鐘意新地!?」

「喂仲好!今鋪掂啦!」

椰奶已經拍定手:「做咁多野都係哂氣,chantal一早鐘意你」

「我..我鐘意既人...」

chantal開口既一瞬,成個世界都好似變左慢動作咁

chantal...即將宣佈

我,新地....

就係佢鐘....

「我鐘意既人,係椰奶呀!」
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

「.......吓?!!!!!」

我地三個一聽到呢個答案後,異口同聲

而chantal同larry都注意到人群中既我地

「椰...椰奶....」秘密被聽到既chantal一臉呆滯

「chan..chantal...」

而椰奶,更加係瞪大雙眼

「但係可能係佢個ex單野啦,所以佢都好似暫時未敢開新一段感情」

我回憶起椰奶既呢句

放唔低個ex單野

對男仔無信心既chantal

鐘意左響傷心時對自己照顧有加既椰奶

一切,即刻變得合理

「做乜撚野呀!!!!」

無啦啦有三條女同左我一齊住第一季 完
竟然係百合故,不枉我做七巴多年忠實fans
連登: 全港最大同性戀討論區

唔知講咩好
一打
我只能夠講
愛情既野,你以為拍定手既時候,你就會化成四大悲劇
眼前既野,真亦假時假亦真

兩個半月既連載終於完結
好耐都無寫過0打鬥既故事,講真其實都幾唔慣
人氣、人流方面都同我預想既差唔多

工作加上私人事務繁多,有時未能經常上水同大家交流請見諒
不過,無走過大家數都算係咁啦

第二季暫時未諗,亦未知幾時出街
想第一時間收到小弟資訊既話請follow禁一禁小弟個名再禁追蹤,咁小弟一出新post就可以收到通知

個post有排都未1001,有咩想傾想講都可以留低,小弟會盡覆

另外,關於小弟主力連載既series果邊,黎緊仲有四個新故
希望10年內完到+大結局到(其實我反而希望果邊多啲人欣賞)

下個故再見!

g言
https://www.shikoto.com/articles/232103.html

ig
https://www.instagram.com/7brahimovic/
雖然幾意外,但又冇乜違和感wo
有巴打估中喎

會唔會有獎品
雖然係surprise...
但...說好的三條女一齊住呢?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞