【鳩故】無啦啦有三條女同左我一齊住(2)

873 回覆
120 Like 15 Dislike
上面講完轉頭就引退
Push
結果,我同otto一齊玩fgo玩左成個下晝

我並響佢教路下,將弓凜升到90lv

「屌你個歐洲人呀,我都想要弓凜呀...」

otto嘆一口氣:「不過最衰香港無機啦...」

無幾耐,阿豪都黎到機鋪

「喂阿豪,乜依家先黎架?!」

「我...周圍行下丫嘛...」

阿豪拎起手上果個紙袋:「去買下啲結他effector姐」

我望一望阿豪,佢點一點頭

似乎交易都成功

夜晚我地同返班女仔響新宿會合,去左一間叫鳥貴族既串燒店食

今晚係同椰奶、阿純同肥昇同枱

「喂,你地班男仔今日去左邊度玩呀?」

「老秋囉..」

我拎左串炸雞皮黎食

點知椰奶即刻喝住我

「喂!用筷子夾一舊算啦!咁貪心!」

「屌..阿純都係咁啦」
阿純係咁狂拎串燒黎食

「咁串燒..真係應該成串食架嘛...」阿純一邊趙一邊講,都唔係好聽到佢up乜

食食下佢仲拎左相機出黎影野食,應該係佢個ig post寫野用

我再問

「咁你地呢?今日去左邊呀?」

「涉谷呀新宿呀咁囉」

椰奶舉起哂左右兩邊既袋:「不過都係beams同rageblue買得最多啦!夠平!」

講埋啲我唔識既牌子名,完全搭不能到嘴

「新地好心你就學下著衫啦,成日niko and!」

「屌又唔係溝女...」

「吓,你唔係想....既咩?」

「吓咩呀?」

「唉無野啦!」

椰奶講到一半又唔講,想點呀...?

「我無同佢地買衫呀...」

阿純自己開左電話比我地睇:「我去左搵食野呀」

阿純個ig page又吉列牛又雪糕咁

不過都啱既,對阿純黎講食野先最緊要
鳥貴族我都食過有畫面
「咁你呢新地?下晝有冇搵到咩好野食呀?」阿純問

「我地下晝食薩利亞咋喎...」

「咳...!!!咳!!!!」

椰奶同阿純一齊濁親

「你..你地搞笑咋話ching?黎日本仲食薩仔?」椰奶抹一抹嘴

「咁難得黎到,好哂呀你地!」

我都好難得見到阿純咁大聲講野

「屌,咁男仔打起機上黎就食乜都無所謂架啦」

「打你老母!」

個樣又好似貓左既傻強響隔黎枱大叫:「肥昇同阿狗兩條撚樣...去左見相...澤南呀!!!!」

「喂你咪撚爆啦」

「咩相澤南呀...」

嘉桓即刻用電話check:「咦~~~av女優黎既!」

成班女仔即刻縮開,生怕肥昇同狗哥身上有傳染病

「好核突呀...」

「屌你爆鳩我地大鑊!」

狗哥怒道

「抵死啦,今日咁撚得戚丫啦」
「call攞~~call意架~~~mi囉li馬su yo li~~~~」

返到民宿,大家都係繼續唱k

不過佢地唱親都架文歌,我又好難搭到嘴

「喂新地」

阿豪將我叫去走廊度

「我拎左啦」

睇住阿豪手上既兩張alexandros飛,我問

「咁你諗住幾時比marie呀?」

阿豪望住大廳正同班女仔傾緊計既marie

「...依家」
我今日心情,好撚曳
「call攞~~call意架~~~mi囉li馬su yo li~~~~」

估下咩歌
この恋が実りますように
笑死
講完唔夠一日就引退
晚晚追
Lm
推推推
Push
G持
「都啱既,最驚佢一陣已經定左後半部有活動」

阿豪個樣仲好淆咁

「咁...我去架啦喎...」

「加...加油...」我都唔知講乜好,唯有鼓勵佢

阿豪戰戰兢兢,行到大廳

「ma...ma」

成班女仔即刻望過去

「marie...」

marie好奇問

「嗯?做咩呀阿豪?」

「我...我...」

阿豪從後拎出兩張alexandros飛

「我其實...之前抽左alexandros演唱會飛...中左兩張...」

「嘩!alexandros咪你好鐘意果隊band?」

「阿豪你有計喎抽兩張!」

成班女起哂哄

今次,gel定頭都得啦掛!
「...哎呀!早d講嘛呀阿豪」

marie少少責怪又少少講笑咁:「仲等我買左飛tim!」

「...下...?」

乜乜乜乜撚野話?

「我又點會唔去喎!緊係即刻揾左黃牛買啦!」

marie鼓起嘴:「你搞到我買貴飛,請我食飯呀要!」

「...哈哈...」

阿豪只能以笑遮醜:「咁張飛...」

「喂!alexandros飛喎!」

食緊雪糕既otto咁啱埋到黎,見到阿豪張飛

「係喎,otto你成日都話想睇alexandros」

marie笑道:「啱啦!阿豪買多左飛!」

「嘩正喎豪哥!我即刻比返錢你呀下!」

otto仲好天真無邪咁多謝阿豪

「..呃...唔,唔駛」

響marie既盛意拳拳下,阿豪只好將飛讓比otto

講真,我作為一個旁觀者去睇

真係...

好撚柒呀...
「喂起身啦新地!!!」

訓訓下突然比幾個咕臣打醒

「屌...咩事呀...」

我瞪開眼,係愛雯村同阿梅

「10點啦!出發啦仲訓!」

「丫你條友丫,要訓不如返香港訓!?」

兩人暴力地將我d被鋪扯開

「喂屌好凍呀,究竟去邊呀?

「今日我地去淺草同新宿呀!你都跟埋黎啦」

兩人四隻手將我抽起

「下點解係我...」

「唉唔好理啦,總之對你有益呀!」

up乜撚野呀...
新宿,尋日佢地咪去左囉

去到淺草寺,果然好撚多人

「嘩駛唔駛咁多人呀..」

阿梅苦笑道:「唉唔理啦,一場黎到,即刻求返張籤先」

我地成班即刻排隊求籤

入左100羊之後就搖

但係,我應該許咩願呢....

「刷!」

我跌張支七號籤

「但係..邊度先知自己中乜...」

「果度咪有箱囉天才!」

阿梅帶我去前面個櫃度:「嗱要自己攞架!」

「屌以為有解籤佬嘛」

「唉含哂!小吉!」

「我又係呀..」

愛雯村同阿梅都中左小吉,非常失望

我打開七號個櫃,估唔到

係大吉!
留名
Lm
成個東京最舒服嘅就係淺草(我覺得)
旺中帶靜
去上野同秋葉又快
Push
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞