[本地足球] 2020/21 港超聯、亞冠、亞協及香港隊世盃外討論區 (81)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
落完雨啲蒸氣 踢果堆仲難頂
一停雨出太陽就焗到pk
蒸爐咁
陳肇鈞於中學時就讀國際學校南島中學,所以他能說一口流利英語
睇字都覺得熱
支持佢退出香港隊
500蚊
條撚樣又唔開po
次次改名都唔知邊撚個嚟
mixu
Now有無直播?
原來係同一個人嚟
暫時未知,等公佈
但用咗足總account 咪同攻擊差唔多
亞冠都仲keep到兩循環小組賽
亞協 拿拿林踢完就算
屌你
今日の隔離めしは最高です!
栄養たっぷりで、味も凄くおいしかったです!
14日間はあっという間気がします!笑!

本当に感謝します!

From: 歐陽耀冲fb

歐冲嘅隔離餐
碟仔
飲食取經之旅
CLS 個個鬧傑志擺陣差 點解無人讚理文部署好?
香港講波仔

星期六展開的港超聯爭標組賽事,傑志於尾場賽事爆大冷以0:1不敵已無緣爭冠的理文,由於東方龍獅於頭場以4:0大勝天水圍飛馬,無論周中兩場賽事結果如何,23日兩軍於香港大球場的正面交鋒,將會決定今季港超聯冠軍誰屬。
https://football.fanpiece.com/m/hktalkball/c1401268.html?page=football&fbclid=IwAR0ZGJGoGpshlU1ZBAjk2fL4GBUFWLpligY81I9NCHW-bwLlWXIvGHl46FI
好有心
其實朱蛇對理文不論贏輸都有一場走棧 反正最後贏av堅就得
再加上八日三場之下要排鳩陣我覺得可以原諒
NO OFFSIDE? ARE U SURE?
亞協向來對AFC嚟講都係蝕本生意嚟
強哥仔,我好似冇得罪你喎,做cdrom都要畀你話
#香港球員 #中場 顏樂楓

顏樂楓司職中場,大家平時會叫佢光頭仔,現時效力中銀人壽香港超級聯賽球隊理文,暫時喺A級賽事代表香港上陣過一次,但都分別喺省港盃同港澳埠際賽中為香港隊奪得過錦標。

顏樂楓自少開始參加足球訓練,受過區隊黃大仙嘅訓練,更加喺13歲時加入傑志青年軍為球隊奪得唔少錦標,更加喺2011年獲提升至一隊,期間先後被外借到飛馬同南區效力,都獲得唔少嘅上陣次數,2014年返到傑志後更協助球隊獲得本土賽事三冠王,而效力傑志時最為人津津樂道嘅係佢多次喺亞協盃取得入球同助攻,首次作客於亞協盃上陣為球先喺禁區射入一球,再傳送直線俾徐德帥直抽網頂,交出一入球一助攻。及後為爭取更多出場機會,外借到元朗隊後成功站穩正選,喺各項賽事為球隊上陣20場,攻入一球,元朗喺該球季以第5名完成聯賽,獲得參加季後附加賽嘅資格,唯不敵南區而未能晉身決賽。

而喺2017開始,顏樂楓開始效力理文,隨即能夠企穩正選位置,至今三個球季已經為球隊上陣81次更成功奪得球隊首個錦標,佢喺效力理文喺中場位置全場走動,為球隊前後做串連,亦多次喺上前放冷箭,多次協助球隊取得勝仗,絕對係理文喺今季獲得亞洲賽資格嘅功臣之一,雖然今季有受傷患困擾,但復出後馬上交出好表現,出色嘅表現都令佢受到香港隊主教練嘅賞識,再次入選香港隊決選名單,為港隊出戰世界盃外圍賽剩餘嘅三場賽事。
https://www.instagram.com/p/CPAQSKYnO3p/
From: HKFA
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞