[本地足球] 2020/21 港超聯、亞冠、亞協及香港隊世盃外討論區 (81)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
【Lee Man vs Eastern preview】

唔想到時咁樣睇亞協?你既最後機會就係今晚去旺角場啦
(傳聞亞協無得入場)

Not wanting to watch #AFCCup live like this? Your best bet is to head over to Mongkok Stadium tonight (AFC Cup Group J matches are rumoured to be closed doors)

Photo credit: @sportsroad.hk

#入場入場入場
https://www.instagram.com/p/CO_AJwMlvVX/
From: Leemannschaft

From: 南朗山守護者
理文目前15戰24分排第4位,落後同場數的飛馬一分,如此戰能夠擊敗東方,壓力便會落在飛馬之上,而自西班牙中堅荷西安祖傷癒復出,該隊中後場的組織及防守力同樣有所提升。主教練陳曉明表示:「要在4日內踢2場硬仗,排陣需要平衡,希望大家能持續勇態於未來兩仗全力爭勝,以贏回尊重及支持。」中鋒洛迪古斯及南韓外援金承龍同樣有傷在身。

東方在爭標組首輪以4:0大勝飛馬,目前與傑志同是15戰34分,因對賽往績不及而排第二位,但翼鋒艾華頓及中堅艾華度續缺陣,利馬帶傷候命。主教練李志堅表示中鋒盧卡斯狀態已有所提升,費蘭度上場是按部署退居後備,而踢罷此戰將有少少時間準備下周日決戰傑志。東方季內兩度與理文交鋒,錄得全勝戰績支持。
From: 蘋果
https://hk.appledaily.com/sports/20210518/HUZO64KJ5ZDHPNV2EZFWATEA2I/
今季在天水圍飛馬有驚喜表現的梁興傑,則是相隔2年後再度入選,他感到非常高興:「好開心隔了這麼多年再次入選決選名單,代表香港就是我的光榮!

港隊將於25日復操,29日前往巴林,6月17日返抵本港。不過亞協盃及亞冠盃分組賽已定於6月23及24日開賽,足總至今尚未就港隊返港隔離之事與相關球會交代,港隊名單或許會再有變數。
From: 文匯報
https://www.wenweipo.com/a/202105/18/AP60a2d348e4b0a46dabe9fe02.html
U隊特色就係無啦啦會聽到家長尖叫

呢啲係甲乙丙睇唔到嘅嘢
U18 仲要家長睇住
on9, 唔比家長到場支持?
尖叫可以係球員女友人嘅
有傑志又有尖叫就ip都唔洗check
HKFA 香港足球總會

#小編聲明

做錯要認,錯account事件發生後雖然立即向當事人道歉,經過溝通再經過一晚反思後,每位球員無論點都好好,佢哋嘅努力都係絕對非常值得尊重,所以其實問題唔單單係用唔用錯account,反而係無論喺咩情況下都唔應該亂咁去批判,因此我必須再次喺呢度同各位道歉,對唔住。

由於呢次事件,我希望可以趁呢個機會做多步,表達自己嘅歉意,更加希望可以行多一步盡多一分力去支持返香港嘅足球員。
所以由今日開始嘅十日內會我會要求自己喺專頁除咗分享本來嘅資訊之外,會額外介紹香港嘅足球運動員,每日介紹三位或更多嘅球員嘅生涯以作反省,都希望令自己同大家都可以重新認識香港足球員奮鬥嘅經歷,了解更多,俾我哋一齊學習對各位為香港付出嘅球員多一份欣賞,少一份批評,一齊團結支持所有足球運動員!
521場場都有睇,唔知有冇份尖叫
邊係佢
好多時傑志入波 聽到有尖叫聲就係521嚟
即係你覺得何振廷羅梓駿係外國人樣?
Sean唔華人樣?
唔記得轉account真係好唔專業

以後港隊真係唔知仲選唔選少爺仔好
唔選:就比人話對少爺仔一早有偏見
選:又會比人話係咪要補償少爺仔先選佢入去
可能佢覺得佢兩個曬得太黑,似泰國人掛
個admin基本上係講出Mixu心底話

當然呢三場過後仲係咪佢帶就唔知,新主帥上場或者會選Philip嘅
邊個係521
5piece個女
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞