【PS4】伊蘇VIII -丹娜的隕涕日-【無透劇攻略討論區】

437 回覆
5 Like 1 Dislike
邊到知自己入唔入到TE

冒險日誌睇自己遊戲紀錄既右下PART
要達成度200

做足支任, 搵齊漂流者就好大機會入到

玩左40個鐘就入左TE 諗緊開唔開最高難度玩多次二週目
邊到知自己入唔入到TE

冒險日誌睇自己遊戲紀錄既右下PART
要達成度200

做足支任, 搵齊漂流者就好大機會入到

玩左40個鐘就入左TE 諗緊開唔開最高難度玩多次二週目

當我冇講過 開左個唔知咩3倍掉落 小怪打我一下都扣兩三千 點打王
遊玩時間113小時(連埋爆左地下聖堂)
好好玩
但個新增迷宮好煩要去到最尾層先再有水晶
而家差nm難度盃未拎
睇完結局有d失落同遺憾 尤其是丹娜
個post舊到再推都唔會顯示
得bookmark左既人先知有新post
個post舊到再推都唔會顯示
得bookmark左既人先知有新post

但伊蘇今集真係做得好好
第一次玩伊蘇,初頭比PS2 畫面嚇襯,但玩落又幾好玩。

相問下前代伊蘇邊隻最值得玩?見到隻origin 好平
LM
最近爆完YS8
劇情真係好出色
同時好聽嘅OST 將成隻game 再昇華咗
丹娜世一
四年前既POST都搵番黎留言
咁舊既POST除左開POST者之外冇人睇到,
因為係推唔番上去

當然YS8係最佳JRPG之一
鍾意JRPG真係不能錯過
因為真係覺得好好玩好鍾意呢類劇情故事寫得咁好嘅game, 音樂又好聽
尤其是係啱啱爆完真結局見到女神dana

btw樓主仲有冇玩過咩ys 系列/類似嘅日系rpg 而劇情上又係好出色?
伊蘇系列其實故事性唔算強, 比較重視GAMEPLAY
YS8既劇情已經係系列作既巔峰, 新作YS9都係加強動作方面既系統

重視劇情既JRPG都係軌跡系列哩D, 但就係超長篇作, 追晒要花好多時間

一係搵其他類型但故事性比較強既GAME
例如十三機兵, 傳頌之物三部作
唔該晒樓主推介
我應該會開隻ys9玩
軌跡系列就留返有時間再玩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞