炒幣咗兩日 有啲野想講

239 回覆
80 Like 238 Dislike
知道輸多過我嘅大有人在,但對我黎講都儲咗成年,成副身家黎。
我25走 最抵走
其實睇樓主第一個post既心態,相信失去底線係時間問題
On9 已經升左咁多
再升咪又係一兩倍 同埋ETH都試過千幾插落百幾
玩得幣就唔好求安穩
200蚊都care
幾皮野冇feel
係因為你個腦驚你頂唔順
開咗逃避機制
直接唔諗所有負面後果

今晚攝高枕頭諗吓
你將2部MacBook 送左比人呀
多謝你認真比建議我,不論今次結果如何都暫時遠離先
學到野叫交學費,佢乜都學唔到叫亂嚟
太多人以為自己真係比其他人眼光獨到,但無諗過自己憑咩
人地尖子先入得,有近乎無限resources做research做modelling嘅投行/PE都會蝕錢嘅時候,一般師奶同學生點解會覺得自己眼光好到可以一夜致富或者靠炒嘢可以財自
我都係
一萬蚊本頭幾日已經賺左5000蚊
之後輸番
再玩合約兩日賺左萬一蚊
尋日又輸番晒
見到好多機會都已經唔敢入
玩crypto上上落落太快
完全冇覺好訓好撚辛苦
依家入左兩粒bnb由佢放係度算
唔關逃避事
Mental accounting, 人本身對唔同野就有唔同weighting
樓市本身就當賭 自然無feel
我唔係好明有咩關係,但希望唔會
傻仔你賭錢咋喎
投機都稱唔上,投咩資?
真 不過要記住
成功從來都係運氣
crypto 已經係對我地d廢柴底層最大成功率既賭博
上連登勿認真,係道回po可能十個得一個有買
學唔到關於投資嘅野,但明白咗啲人生道理嘅
你唔明咩叫人棄我取
係,想打死自己
如果你真係成長左,你已經即刻認輸走人
你仲諗緊會有人出個tweet救你,證明仲有僥倖心態
當你輸晒後,想借錢翻本都係不可避免
所有炒炒賣賣既野
到你見到一街都係"新"聞叫你入個時, 就已經係頂黎啦

不過幣有得守既 守下囉
我買股票買到賺左層樓都係望住個幣市成個月先開始入市 仲要一開波都係幾千蚊開始 你一黎就咁勇 你依家係賭 唔係投資

開始睇啲whitepaper了解每隻幣既特性 學下基本technical analysis 再由頭廿大隻幣開始先
會墊高枕頭諗清楚,而家心態係諗住四萬幾輸曬就算
會認真諗清楚係咪應該走,希望唔會比你批中,借錢賭係我最最最後底線黎,多謝你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞