炒幣咗兩日 有啲野想講

239 回覆
80 Like 238 Dislike
小弟二十歲仲讀緊書,零投資經驗。

事源係早兩日有個friend話一個月前買咗$1000 dogecoin而家(0.7嗰陣)升咗十幾倍,咁小弟上youtube睇人話又上$1又剩,就狗衝咗,高低位(0.65/0.55/0.55)前後買咗三萬幾蚊。

然後琴日shib單野又聽人吹雞入埋淨返嗰$10000入去玩,一開始見3入見上到4冇走(因為聽人吹雞吹3-4倍)跟手即跌落24就開始淆,走咗,然後大家都知咩事,又浮浮沉沉玩下,結果都叫有贏返少少嘅,不過贏粒糖輸棟樓。

成條數計返兩日輸咗差唔多萬六蚊(>30%),小弟打麻將輸$200蚊都會唔開心一晚,到呢兩日碌卡入錢前後比人收成千蚊手續費嗰時眼都冇眨一下,明明知自己輸到瀨屎,但個心情又好平淡,個感覺好奇妙。

到而家已經進入咗一個唔回返本、贏返就唔諗住走,心底覺得有elon baba佢肯定升返,已經打定輸數可能成副身家輸曬,但又不停上網睇人分析建設心理防線嘅狀態。

雖然四萬幾蚊係咁多連登仔fg一個月糧都唔夠,而就算真係輸曬,小弟應該都唔諗住跳樓,最多出去返下part time搵返。自己都有底線唔會玩槓桿合約呢啲,亦唔會問人借錢賭,輸曬就算,希望呢一刻講完到時唔會連自己條底線都冇埋。

打緊呢篇文嘅時間elon baba又出tweet,啱啱0.51又走曬啲shib入多1000粒doge。去到呢度多謝你睇曬,上面啲投資用語我亦唔知用得啱唔啱,講出黎純粹有感而發,冇咩特別意思,亦預咗比人笑,如果有人安慰或者誠心比啲建議我嘅多謝定你先。
當交學費 有邊個未輸過 最緊要係個心態點調節
唔好玩狗幣啦
買eth Bnb 呢一類
買完del app 半年
你backtest下攞幾皮去賭大細會唔會易贏d??
起馬有46% win rate
玩呢啲 留過夜已經輸咗
多謝你 已經預咗當交曬成副身家
但又會諗會唔會而家早走早著當交萬令蚊算,而心底最最深處亦永遠覺得我贏得返,好知道自己已經係賭仔心理,但又下唔定決心,好想打死自已。
唔信危言+賭仔心態,係咪已經冇得救
多謝你支持爸爸整火箭
誤信
樓主鍾意好刺激咁輸錢定好悶咁贏錢
elon baba
多謝你令我笑返一下,係咪應該打斷腳死爬都爬返出黎
佢係前者 輸少少就走人
我連仙股係咩都唔知 抵死嘅
如果睇Youtube可以賺大錢, 全香港人都財自, 無人返工

好簡單既功課都要做, 琴日柴犬既市值, 如果升3-4倍已經上十大, 對於呢類幣, 係咪重可以升3-4倍

狗狗又係, 你知唔知而家有幾多地方可以用狗狗支付, 你搵完就明, 點解狗狗會升到
同樓主一樣係學生 輸到無咩感覺
連登仔 新聞 什至師奶討論緊既野 其實已經過氣左 再入去等於接火棒
例如 半年前既tsm ark tesla 近排既Bitcoin TQQQ
兩日
20幾歲仲後生 以後仲有大把機會 幾萬都好快搵得返 吸取教訓最緊要
擺下啦
實會上番
下次唔好咁多高買低賣
因為聽人吹雞上幣安唔係爆升就爆跌,以為要跌條鳩縮一縮坐唔穩就走咗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞