有冇人身為私樓仔,但覺得自己生活同公屋仔分別唔大?

300 回覆
518 Like 110 Dislike
都係老屎忽思想,無錢學人生,一係想傳宗接代,一係唔中意女
窮人思想就真,生仔當投資
生得多第時收多啲家用,又可以搏一個成材養全家養兒防老
因為私樓都有好多種,有幾百萬,有千幾萬,幾千萬同用億去計的私樓。而溝女廿幾歲前真係個人問題大於屋企身家問題。你屋企幫你行上左第一步,你如果能再向上行多一級,你下一代咪可以擺脫依個環境。
呢個真 好似圓方君臨天下凱旋門嗰啲咪中產
如果有公屋仔冇條件將佢間公屋同你換,你肯唔肯呀
如果近20年計,最平入果陣可能先係幾十萬
同埋得一層 都係住 你話環境差 除非真係 d 單幢舊樓
如果唔係 一般屋苑點都好過 公屋既
平均質素點都私樓好啲
但都係要睇case,咩樓都好,遇著垃圾鄰居就
連登仲勁過國會山莊
人地話私樓係依啲

唔係呢啲
表示住緊50年樓齡 8層樓高 無電梯私樓
無保安 門口無大閘 無會所
公屋仔想脫貧仲有個綠表幫下手
層樓供完未?
供完就快快 套現返2M 比你兩兄弟做首期 買多一間 再出租一間比租客幫你供樓
下面可以當公屋處理
住下面嗰啲私樓,公屋妹都係覺得你窮
就正如失業失學’s連登仔都可以笑返工係奴隸一樣
咁應該點撚樣啊
出街嗰陣有樂隊有車隊接載咁樣啊?
然後廁所有分私樓專用同埋公屋共用咁啊
唔好諗咁撚多嘢啦
同埋層樓又唔撚係你買
你買得起再講
供完啦
咁玩都幾好
自己住跑馬地私樓,管理處成日出通告話有人高空擲物。我心諗可能要再住高級啲啲鄰居先會正常啲。
點知我去個frd西半山豪宅私樓,佢話都係好多人高空擲物。我就知住咩樓同有咩鄰居係無關係
供完就玩財技 1 變2
低級私樓唔計啦
講緊起碼有會所 有屋苑管理先算
公屋加有心向上係真係好過平平無奇嘅私樓仔
會所唔計啦
好多唔係新起幾樓even係西半山嗰啲都無,係大型屋苑先會有
最尾張相係居屋
翠寧花園
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞