有冇人身為私樓仔,但覺得自己生活同公屋仔分別唔大?

300 回覆
518 Like 110 Dislike
正常,市區住得起私樓有d都係沙士過後先買得起,果陣時低到pk, 叫做好彩掹車邊先買得起,其實好多住私樓既家庭都係有層樓, 其他嘅同公屋家庭差唔多, 都係中下階層可能家庭收入都唔過十萬,比不上中層又好過公屋小小,不過不失唔會話有錢去旅行 或者可以供到仔女去外國返大學
比公屋更慘
其實一路都話用公私隱樓分
不如用名校同村校分
反映到好多野
我住居屋 去旅行只去亞洲國家 未去過大陸 從來無去過西方國家 上網睇得多 無錢去外國讀書 好羨慕外國仔女
買得樓既
十個有8個都父幹幫手架啦
咁人地係有咪有,有咩計
你要屌就屌哂全世界咁濟
咁既屋企人 有啲公屋都好過你
講緊富戶嗰班
7球借9成,人工本身都高先做到啦
出邊世界唔係個個連登仔麻

連登仔個個出黎就50k

仲要2老公婆都係 ,10皮野一個月

儲返一年首期 1球 輕鬆喇

不過我相信巴打你up得出唔難

7球物業 你一個人都做到喇
其實唔係想埋怨父母,佢地上到車已經好好
不過我自己唔buy連登仔嗰套價值觀,淨係識分公屋私樓,話私樓仔點點點,將私樓捧到好高
覺得私樓出身就贏曬,人生冇煩惱咁款,冇諗過有啲私樓仔生活唔好得公屋仔幾多
千幾萬殘樓?美孚?
如果屋企比層獨立屋你 可能最後都係屋企睇吓Netflix打下PS5去附近商場行下街睇下戲 多咗架車仔揸下咁
但其實你住公屋一樣可以

自己想過點既生活左靠自己去揀
同住獨立屋 私樓或者公屋冇太大關係
佢比一般連登仔高少少咁喇

70k 一個月 對佢黎講可能一般野姐
當然冇
不過4球首期上車買左晉海
多謝媽咪
父母幹就唔好咁大聲話唔難喇

只係好命水姐 一般人咪搵 3 4皮
九龍城校網區
首先買家要有幾百萬現金
咁分可能仲好
名校/ischool撚個個非富則貴,旅行當食飯
村校都有私樓仔,但果啲私樓仔大多數住質素一般嘅私樓,搵個屋企過千呎嘅都難
agger
人工低,當年點買到樓
以前屯門樓6、70萬已經有
我屋企人嗰陣加埋搵2萬幾,都好夠應付
睇完其實覺得都唔關你住私樓定公屋事
同一層齊晒呢d 全部香港人
屯門就算尻數啦 就算私樓嘅呎價都同巿區無得比
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞