做過3年惠康 你問我答

775 回覆
2 Like 4 Dislike
原來 分店經理 睇咁大間鋪都咁底人工

經理底薪好似18000 返夠十二個鐘有飯錢 同啲假都多啲

可以上到20000。但要你有一定經驗先會比

好辛苦咪搞
唔好唔記得呢件老闆好喜歡行鋪

我果間一個星期兩次,做到卜街

行兩次?
莫非係寶翠定上水名都

寶翠

咁大間,唔洗諗,人事一定好差 分貨又好多

尼排聖誕完又新年 分貨應該多到仆街 以前砌急凍野入倉 啲分貨多到入唔哂 要全部拆哂箱入倉 冇凍倉個啲分店究竟點解決

IBT

你I都未必有人要,又要打友情牌

掉晒佢啦

我係會咁做

好辛苦咪搞

行兩次?
莫非係寶翠定上水名都

寶翠

人事雜到無朋友,返工好似做到狗咁。

巴打開始砌T24未

今年有行街黎自己搞

好辛苦咪搞

行兩次?
莫非係寶翠定上水名都

寶翠

尼排聖誕完又新年 分貨應該多到仆街 以前砌急凍野入倉 啲分貨多到入唔哂 要全部拆哂箱入倉 冇凍倉個啲分店究竟點解決

IBT

想當年個傻系NC冇cut分貨
結果

呢加開始都無得cut

好辛苦咪搞

行兩次?
莫非係寶翠定上水名都

寶翠

IBT

想當年個傻系NC冇cut分貨
結果

我個間區內大鋪 多數都係食人地啲貨 好小IBT比人 雖然惠康好辛苦 但係我做幾份工最開心個份工

你乜區

我就唔認為開心啦,好多黑暗野
有人考左ASM試都可以被取消冇得升,然後AM話冇左

同上,我比個AM當雜卒咁,咩都係我
惠康多年on9文化

睇吓2017年1月25後走幾多人

當年上面柒吓柒吓咁唔俾個做到野既上位,吓吓搵外人返黎揸旗,乜都唔柒識,淨係識行舖

好啦,依家幾年後做到野既果位去左對家啦,㩒住你黎砌囉

辭職跟住d經理,trainer,老闆又會問你做咩走呀,升職加人工好不好
文化真心on9,有事又唔敢出聲

以前個經理一話ceo行鋪叫曬佢d黨員去執生果
淨係識話落promo攞多d,好好賣乜都唔做
佢d黨員就偷偷加人工先,成日話爆鍾cut鍾,自己友就優先加人工

我以前就係負責新鮮食品既 一收到風行鋪就要做大清潔 又唔可冇貨 啲十年冇人賣既貴價急凍海鮮都要滿 好撚煩

有段時間冇人手 又收到風行鋪要大執 搞到中午返工 做到第二日朝早五點 有段時間keep住日日做14 5個鐘先收工

ot仲係最低工資?

32.5
個陣做生果 啲橙 西瓜 藍苺 提子個啲分貨又多 又成發毛 爛 試過兩pi橙 加埋廿鳩幾箱全部發毛發到生頭髮咁 要拉一倉揀返啲正常出尼抹 真係痴撚線 啲西瓜擺得耐 會爛然後發臭 臭到仆街 不過最臭係西蘭花 臭到成鋪都聞到浸屎味

ATL係咁pk
乾貨都成鳩日爆野

試過有次有個新仔甩紅車爆左箱鬼老油,用撚左十包粘米粉先吸得哂

我都試過入到鋪,d貨淋得唔好
入油先爆油

好辛苦咪搞

行兩次?
莫非係寶翠定上水名都

寶翠

人事雜到無朋友,返工好似做到狗咁。

巴打開始砌T24未

今年有行街黎自己搞

咁好?
咁瑞士連?
惠康多年on9文化

當年上面柒吓柒吓咁唔俾個做到野既上位,吓吓搵外人返黎揸旗,乜都唔柒識,淨係識行舖

辭職跟住d經理,trainer,老闆又會問你做咩走呀,升職加人工好不好

佢d黨員就偷偷加人工先,成日話爆鍾cut鍾,自己友就優先加人工

我以前就係負責新鮮食品既 一收到風行鋪就要做大清潔 又唔可冇貨 啲十年冇人賣既貴價急凍海鮮都要滿 好撚煩

有段時間冇人手 又收到風行鋪要大執 搞到中午返工 做到第二日朝早五點 有段時間keep住日日做14 5個鐘先收工

ot仲係最低工資?

32.5

佢老母克薄到咁
我不如收工重新打卡ptsa都人工高過
係咪每間鋪PT人工都唔同
我樓下個間38-40
行遠小小個間42-45
點解差咁多

是,印象中每間鋪就營業額定

唔好話每間鋪啦
同事個個都有機會唔同
你奶共(擦正經理)鞋咪多1,2蚊

樓下個間好多妹妹仔

利申 之前係樓下做過一年PT

d妹妹仔有冇成日禁鍾

新黎個d成日㩒
有時我聽到特登唔岀去 好撚煩
本身我係做收錢個個 一請到個新人就調我岀貨場
惠康多年on9文化

ot仲係最低工資?

32.5

佢老母克薄到咁
我不如收工重新打卡ptsa都人工高過

下 乜全職OT係計32.5一個鐘?
副經一入職人工幾多
識有人大學畢業入職做副經
副經一入職人工幾多

14000底好似 你識個個姓丘?
副經一入職人工幾多

14000底好似 你識個個姓丘?

唔係
副經一入職人工幾多

濕9 TM呀

15700幾

半年後考試,合格先開始計花紅
之前返個時係星期三又撞正3號
唔小心幫個客做左長者優惠同埋enjoy 92折
個經理發現左 係度話我
又話我搞到佢地無左今年花紅
係咪真架
係咪每間鋪PT人工都唔同
我樓下個間38-40
行遠小小個間42-45
點解差咁多

是,印象中每間鋪就營業額定

唔好話每間鋪啦
同事個個都有機會唔同
你奶共(擦正經理)鞋咪多1,2蚊

樓下個間好多妹妹仔

d妹妹仔有冇成日禁鍾

新黎個d成日㩒

係咪出去散d奶,面包,家庭用品街
個經理發現左 係度話我
係咪真架

你聽佢9up
幫佢整幾件爛生果係面,大老闆行鋪拎3.5分就有機會影響啦
副經一入職人工幾多

濕9 TM呀

15700幾

半年後考試,合格先開始計花紅

賺黎唔夠都睇醫生
有d TM做左年幾,起個棟位,介個紙箱手勢都未熟
副經一入職人工幾多

利申 Tm 現職Asm
158xx

d妹妹仔有冇成日禁鍾

新黎個d成日㩒

我間舖有個家姐仲on9,個新女打錯嘢void 張單都要叫經理出嚟 ,做咗幾年乜都唔知咁

家姐同姑娘有咩分別
個經理發現左 係度話我
係咪真架

你聽佢9up
幫佢整幾件爛生果係面,大老闆行鋪拎3.5分就有機會影響啦

頂佢個肺搞到我內疚咁耐
大老闆係咪全港所有分店都會行

新黎個d成日㩒

我間舖有個家姐仲on9,個新女打錯嘢void 張單都要叫經理出嚟 ,做咗幾年乜都唔知咁

家姐同姑娘有咩分別

姑娘=女經理

家姐=主任?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞