做過3年惠康 你問我答

775 回覆
2 Like 4 Dislike

出到去真係明白賺少d都想生活質素好d

可能我間鋪太舒服

換著個am唔like你調去一間仆街既
你就知味道
年中見唔少人咁被DQ

睇你點做嫁姐 正正常常無啦啦點會唔鐘意你

呢d好難講人夾人
有反咁上下職位要調鋪唔出奇

換著個am唔like你調去一間仆街既
你就知味道
年中見唔少人咁被DQ

睇你點做嫁姐 正正常常無啦啦點會唔鐘意你

呢d好難講人夾人
有反咁上下職位要調鋪唔出奇

年中大鳩把人畀人玩
你做得好地地都唔能夠排除其他人冼鳩你

我舊鋪收專收有問題人士

一年4% 每年雙糧bonus
你仲想點 囧?

你係咪做得耐得滯
變埋護主犬

兩年 但係你知唔知雙糧加bonus有幾錢

屌,兩年有幾錢bonus 呀
畀盡你17k人工又畀你攞到14%都唔夠3皮bonus
有幾撚多呀
個個月呢個數就話啫,等成年先出一次有幾九把
仲要隨時畀人扣到得單位%

有冇影過門口相

有幾撚多呀

有冇影過門口相

門口相

遮住春袋個張有埋職位個張
女同事掂唔掂

臭系,八婆,新移民
女同事掂唔掂

臭系,八婆,新移民

收銀全部學生妹後生女
女同事掂唔掂

臭系,八婆,新移民

收銀全部學生妹後生女

好難得
間中有d幾清純

你係咪做得耐得滯
變埋護主犬

有幾撚多呀

乞食科畢業兩年 打份西工個個月攞incentives
年尾一炮過雙糧bonus (而家max好似加到22%)
U grad 廿幾歲 正正常常無乜邊個am會睇你唔順掛

有幾撚多呀

18%
加到30%畀你都冇用啦,都食唔到
Am 順眼唔代表好做,不過唔順眼你仆硬街咁解

我見過有細鋪俾人玩到得sm sss +ssa其餘全part time

有幾撚多呀

18%

始終d老鬼會退落黎
會有換AM既機會
or其他鋪d人走左,你要去補位

18%

始終d老鬼會退落黎
會有換AM既機會

呢度最緊要識人 同d sm打好小小關係就夠

18%

始終d老鬼會退落黎
會有換AM既機會

呢度最緊要識人 同d sm打好小小關係就夠

近年好似好多鋪變左superstore
浪費左3年人生青春係呢間公司
臨走前升到主任仔,除左收銀方面
其他答既都會答到

好耐之前做過
掃把(分區經理)落黎巡舖係咪又係睇拉架靚唔靚,有無洞

我年代有姓陳同曾生
曾生後來降返落返銅鑼灣做,之後又升返上黎
浪費左3年人生青春係呢間公司
臨走前升到主任仔,除左收銀方面
其他答既都會答到

好耐之前做過
掃把(分區經理)落黎巡舖係咪又係睇拉架靚唔靚,有無洞

我年代有姓陳同曾生
曾生後來降返落返銅鑼灣做,之後又升返上黎

掃把叫區域經理先岩

區域經理再上一級曾經有個藍生(傳聞由低做起)
現在星期四上牌仔洗唔洗搞好耐?

試過搞到凌晨4點幾
間舖生意得3-4萬/日,所以少人
亦試過點幾走過
現在最大粒係鬼佬定台灣佬? (一年巡一次個隻)

做過鬼佬同台灣佬
拎左4分
現在最大粒係鬼佬定台灣佬? (一年巡一次個隻)

做過鬼佬同台灣佬
拎左4分

你地好多年前啦喎
我都差唔多做左3年PT
做凍櫃成日凍到手指痛
好彩整體都唔係好忙
試過有排一個月番得一日
岩岩新黎個全職生果仔好似一萬都冇
點解都會有人做
全職日日都差唔多要OT
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞