做過3年惠康 你問我答

775 回覆
2 Like 4 Dislike
現在星期四上牌仔洗唔洗搞好耐?

試過搞到凌晨4點幾
間舖生意得3-4萬/日,所以少人
亦試過點幾走過

以前星期四都係十二點前收工

一年4% 每年雙糧bonus
你仲想點 囧?

你係咪做得耐得滯
變埋護主犬

兩年 但係你知唔知雙糧加bonus有幾錢

U grad 出面大把世界啦
洗唔洗屈就係呢間垃圾公司
現在星期四上牌仔洗唔洗搞好耐?

試過搞到凌晨4點幾
間舖生意得3-4萬/日,所以少人
亦試過點幾走過

睇人手啦
朝早6點都試過
現在最大粒係鬼佬定台灣佬? (一年巡一次個隻)

做過鬼佬同台灣佬
拎左4分

你地好多年前啦喎

至少藍衫打呔年代

做過鬼佬同台灣佬
拎左4分

你地好多年前啦喎

至少藍衫打呔年代

我以現D印象係咁
PT --> PTSA -->全職-->大家姐--> NC(好似叫Night Captain),現在好似無左-->GC ( GC現在還有咩?有排好似白色衫) --> 副紀 -->正紀-->之後好似都還有一級,係超級大舖24小時D大佬-->再區域經理咁

我年代好似其中一個方法係靠神秘顧客上位....
如果你好彩中到零售協會的神秘客,上位更快

做過鬼佬同台灣佬
拎左4分

你地好多年前啦喎

至少藍衫打呔年代

我以現D印象係咁
PT --> PTSA -->全職-->大家姐--> NC(好似叫Night Captain),現在好似無左-->GC ( GC現在還有咩?有排好似白色衫) --> 副紀 -->正紀-->之後好似都還有一級,係超級大舖24小時D大佬-->再區域經理咁

hkma宜家中左好似有襟張同d禮丶丿丨

做過鬼佬同台灣佬
拎左4分

你地好多年前啦喎

至少藍衫打呔年代

而家新加坡佬

坽左4分應該係大大獲

至少藍衫打呔年代

我以現D印象係咁

下年取消啦
Ptsa sa ssa NC sss/ssg/ssf asm sm am rm

至少藍衫打呔年代

而家新加坡佬

坽左4分應該係大大獲

全間鋪重砌

下年取消啦
Ptsa sa ssa NC sss/ssg/ssf asm sm am rm

仲有ssm ,不過有啲大佬可以直上am

果個係gsm 不過而家名存實亡
全惠康數落都唔知有無5個

我以現D印象係咁

下年取消啦

要讀書,degree加年資

下年取消啦

有幾間大鋪都係ssm 睇
Senior SM
GSM就真係名存實亡
舊年加咗個Assistant AM

又多個職位咁有冇人上左位

至少藍衫打呔年代

而家新加坡佬

坽左4分應該係大大獲

全間鋪重砌

4分應該激到Am就死
見到個post忍唔住要開AC留名
差唔多做左2年 現職ASM
追完post見你地D鋪好似唔太辛苦 一齊係到呻下

下年取消啦

Senior SM
GSM就真係名存實亡

佢加左呢D位咪易升人囉(有無料另計啦)...但GM先係最好 聽老seafood講做2年GM就有SM比你做

hi

下年取消啦

Senior SM
GSM就真係名存實亡

佢加左呢D位咪易升人囉(有無料另計啦)...但GM先係最好 聽老seafood講做2年GM就有SM比你做

gm乜黎?
我走左好似已經換左兩次制服

下年取消啦

Senior SM
GSM就真係名存實亡

gm乜黎?
我走左好似已經換左兩次制服

general manager 如TM program差唔多 不過前者係直上SM 後者只係ASM

hi

爆少少野先 我過完年就走 知道有好多個ASM都係 果班上堂果陣講 雖然唔知佢地真走定假走 但我一定走
你地後路係點?我諗住入坑stm 之後內部轉去萬寧
做2年左右 之後轉出去
但諗唔到轉咩
同時想再進修個degree

hi

爆少少野先 我過完年就走 知道有好多個ASM都係 果班上堂果陣講 雖然唔知佢地真走定假走 但我一定走

我個間當年夠話個個雙糧後走
點知得我個走冇撚用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞