做過3年惠康 你問我答

775 回覆
2 Like 4 Dislike
惠康多年on9文化

睇吓2017年1月25後走幾多人

當年上面柒吓柒吓咁唔俾個做到野既上位,吓吓搵外人返黎揸旗,乜都唔柒識,淨係識行舖

好啦,依家幾年後做到野既果位去左對家啦,㩒住你黎砌囉

辭職跟住d經理,trainer,老闆又會問你做咩走呀,升職加人工好不好
文化真心on9,有事又唔敢出聲

以前個經理一話ceo行鋪叫曬佢d黨員去執生果
淨係識話落promo攞多d,好好賣乜都唔做
佢d黨員就偷偷加人工先,成日話爆鍾cut鍾,自己友就優先加人工

我以前就係負責新鮮食品既 一收到風行鋪就要做大清潔 又唔可冇貨 啲十年冇人賣既貴價急凍海鮮都要滿 好撚煩

有段時間冇人手 又收到風行鋪要大執 搞到中午返工 做到第二日朝早五點 有段時間keep住日日做14 5個鐘先收工

ot仲係最低工資?

係$32.5

屌佢老母星期四射波吧

過埋年想唔做,但唔知轉咩好

走左先想當年我又係唔知轉乜

咁你而家做咩?

工程
師兄乜學歷?可以考下mtr,紀律部隊
間舖今日畀人調走咗5-6個人,好撚黑暗

黑暗就緊,但俾人調得緊有原因
係咪就黎大地震
惠康多年on9文化

當年上面柒吓柒吓咁唔俾個做到野既上位,吓吓搵外人返黎揸旗,乜都唔柒識,淨係識行舖

辭職跟住d經理,trainer,老闆又會問你做咩走呀,升職加人工好不好

佢d黨員就偷偷加人工先,成日話爆鍾cut鍾,自己友就優先加人工

我以前就係負責新鮮食品既 一收到風行鋪就要做大清潔 又唔可冇貨 啲十年冇人賣既貴價急凍海鮮都要滿 好撚煩

有段時間冇人手 又收到風行鋪要大執 搞到中午返工 做到第二日朝早五點 有段時間keep住日日做14 5個鐘先收工

ot仲係最低工資?

係$32.5

屌佢老母星期四射波吧

咁你而家做咩?

Pt個個唔返 耐唔耐又ibt啲垃圾黎 明都又要人去幫舖 黎緊返年貨做撚死
惠康多年on9文化

ot仲係最低工資?

係$32.5

屌佢老母星期四射波吧

咁你而家做咩?

Pt個個唔返 耐唔耐又ibt啲垃圾黎 明都又要人去幫舖 黎緊返年貨做撚死

我個陣pt又係大撚曬編更左問右問

黎緊好多908曲奇,T24

係咪就黎大地震

個姑娘係咁排外

惠康全部女人都好8婆格

係咪就黎大地震

個姑娘係咁排外

惠康全部女人都好8婆格

唔得戚得好耐

為何

係咪就黎大地震

個姑娘係咁排外

惠康全部女人都好8婆格

唔得戚得好耐

為何

炒魷

恭喜
之前去幫鋪,元朗天水圍新移民呀姐d質素
是非當人情
有無食過同事

點解咧
惠康係怡和集團?
同行
元朗區所有地獄鋪都做過
元朗區所有地獄鋪都做過

祥發
祥發令我印象深刻,d人好西
元朗區所有地獄鋪都做過

祥發

有無去過嘉城 早班啲阿姐仲西

祥發又無印象喎,有咩故仔聽
今年聖誕+新年分15水年貨

加埋平時每個星期分既。。。舖面仆街囉

依家都未見廁紙+清潔用品分貨

分糯米粉,粘米粉

壽桃麵。。。屌佢老母,分幾多回9成既垃圾
惠康多年on9文化

ot仲係最低工資?

係$32.5

屌佢老母星期四射波吧

咁你而家做咩?

我個陣pt又係大撚曬編更左問右問

黎緊好多908曲奇,T24

今年分貨好似唔止×1.2

飽死
元朗區所有地獄鋪都做過

祥發

有無去過嘉城 早班啲阿姐仲西

祥發又無印象喎,有咩故仔聽

祥發個陣岩岩開,去幫鋪
安排好混亂
又話幫鋪既分批一點食,點知三點都未食
問個sm幾時放飯,佢居然問反我轉頭
你好肚餓咩
幫鋪仲要ot唔放人
我都喺惠康 (Superstore) 做緊 PT
而家分 d 年貨真係超多

屌你老母次次都賣唔晒跟著要回倉
我唔明 d 金莎同啖罐曲奇有乜咁好食
今年聖誕+新年分15水年貨

加埋平時每個星期分既。。。舖面仆街囉

依家都未見廁紙+清潔用品分貨

分糯米粉,粘米粉

壽桃麵。。。屌佢老母,分幾多回9成既垃圾

令我諗起間鋪個傻hi GC
冇貨反個日,反下午乜大位都唔搞
淨坐office
一收鋪落閘條友推曬d 908,T24出黎砌
難怪一年俾人俾調十幾次鋪
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞