LIHKG 箍牙集中討論區 40

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
樓上位巴打記得要開名
唔好比個牙醫繼續搞衰其他人既牙
咁我約左先啦 有冇咩專科醫生係比較nice啲 會認真比意見我 而唔係講到我以家排牙有幾shit 唔轉醫生唔得 因為如果嗰專科醫生講冇乜問題 我會想繼續留係以家嗰醫生到 始終錢係好好好大一個因素 重新再箍過對窮學生黎講 負擔好大

呀 好煩 我唔知點同以家嗰醫生講想要返張x ray 因為講左佢一定知咩事 如果要完張x ray 仲繼續係佢到箍牙好尷尬
Xray你比錢做,你係有權拎返
記得拎埋牙模同病歷
同埋唔該開名
搞到你排牙咁仲想唔轉醫生
你覺得要個識好聽說話既牙醫好,但係對症下藥針對你排牙既醫生好?
如果你仲係唔諗住轉醫生,我地巴絲介紹邊位名醫比你都無用
唔好怪我講野直接
我舊牙醫個陣搞到我全排牙錯位仲爆哂出黎,咀都合唔埋
我話要換醫生,要求拎返所有病歷紀錄
佢仲恐嚇我唔繼續比錢就唔幫我拆箍唔會退錢比我
我最後都係果斷轉牙醫
我舊牙醫都比左2萬幾拎唔返筆錢
我換新牙醫要供3萬1我都要供
因為排牙既情況真係好惡劣
個陣新牙醫斷言我係有機會甩牙
你覺得呢個醫生箍到你下排牙過山車咁係正常既
仲話唔打算轉醫生既
你其實可以慳返筆錢唔洗搵專科拎意見
佢mok牙箍牙手勢好唔好
如果無點整痛過你我就去馬
多謝巴打屌醒我 你啱嘅 就算真係要比多幾萬蚊 都好過冇左排牙 咁我聽日weekday就打電話book 專科 consultation 啦 同埋巴打你嗰新牙醫係邊個?
認真,你排牙本身冇問題就由佢啦,唔好cool好過,我建議你拆返個cool 好d. 啲牙搞衰咗排牙死咗就仆街,好明顯個牙醫搞衰左,因為冇可能會咁樣,同埋你個case係非常簡單. 絕對冇可能會搞到咁
同埋巴打你係拆左嗰舊箍去搵新醫生定直接戴住嗰舊箍去搵新醫生
你唔開名?
有追post都知我係箍葉宇焜
後來轉李淳嘉醫生接手
舊牙醫唔肯拆
後來佢突然死左
我係戴住舊箍搵新醫生
報應

最後你排牙冇事呀嘛
雖然同呢個post冇關係,但係提醒各位,刷牙嘅時候記得要用軟毛牙刷,唔係嘅話好容易擦損牙肉,同埋牙膏盡量用多啲,最好cover全部刷毛,
牙膏分量不足潤滑唔夠,軟毛牙刷都會擦傷。
固定器記得食嘢同埋飲嘢都要除,唔好接觸熱嘅嘢,因為會溶,影響固定,最好整多對做Backup
,得閒用吓牙線。 咁你排牙就會健健康康
某程度都覺得係報應
最後李醫生幫我箍得好靚
呢度有巴絲睇過我before after相變化超大
有冇前後圖睇吓
肯開名未?
趙子彥醫生

新界元朗屏昌徑14-48號聯發樓地下14B舖 欣澄牙科

新界粉嶺聯和墟和隆街24號地下 欣齒牙科
剝牙會落麻醉 無咩野 痛係痛係麻醉針消左個時
但我覺得可接受
巴/絲打
想請教下要求拎返所有病歷紀錄
佢比咗d咩你?
同埋你果時點同佢講?我要攞返所有xray+牙模?
因為病歷好似聽聞好難攞/唔會比
最多比返牙模你
Thanks
圖3、4條鋼線係新換定本身
點解會彎到咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞