【摩連奴!好!】羅馬球迷討論區 - (52)

1001 回覆
12 Like 7 Dislike
足足二十年

仲有幾年都完啦
實係當年以為自己可以長留車先簽咁耐
有興趣可以睇下個商標註冊嘅領域,
cover咗所有揾到錢嘅野

https://trademarks.justia.com/862/60/jose-86260478.html

好好奇佢當年做乜野同意賣咗自己嗰名唔通真係信可以教足20年車仔
佢想架,佢老婆仔女係車1已經定居倫敦,之後去意西都好似無跟佢過去,係曼市唔買樓住酒店都係因為咁
唔出奇
希望摩佬係羅馬做到野啦
信心一定有
到時完左約 佢肖像權應該幾值錢
我好後期先知原來佢住酒店
油王好撚醒 當年捨得送跑車比佢 但商標唔鬆手
20年 其實摩佬有冇小小後悔
錢佢唔缺既,佢係車2最尾都無拿解約金,剩係拿佐八百幾萬磅,全部都係教練團的解約金
又咁講
當時佢自己都估唔到自己會出位成咁
做教練做到明星咁
多多少少都係因為被媒體迫成既,佢係國米其實幾安靜
依家到羅馬都未到步已經咁
加埋fans 咁熱情 摩佬想靜都難
依家啲資訊咁爆 社交媒體盛行

望就只望羅馬迷錫住摩佬 唔好一黎就比咁大壓力佢
比自己最大壓力果個係佢自己
依樣真,人人都預佢拿冠軍,個個都等佢拿唔到冠軍時就出黎抽水

其實佢教波維持球隊水平加有進步係無乜問題,
但佢係接受唔到球隊平庸咁進步,
基本上球會上下邊個唔係以冠軍為目標既就係同佢過唔去
大家留意到摩佬係熱刺既轉會操作既話
都發現佢買親好多都係國家隊 或 前球會既隊長
離開熱刺既時候識做既一線球員都有ig出po 向佢道謝
其實明顯呢堆人都真係有爭勝心 態度真係一流
其實勝利既氛圍真係要建立出黎
摩佬最衰就係太搶口 搞到啲二線球員咪嬲咪hea踢

我自己覺得一個領隊戰術一般
但人事做得好 隊波為佢出力 差極都有個譜
好睇本身隊波個上下限係邊到
Zidane 我個人覺得真係例子黎

摩佬國際米蘭咁成功某程度個陣啲球員好受佢個套
但佢唔係咁執著既都做就唔到佢以前咁輝煌
就算出名好好相處既安76都係經常一隊波教二三年
球隊係有改善,但係要拿冠軍就好靠時勢
總括黎講有好有唔好

施丹唔係摩佬改造皇馬,再由安76調教,邊有佢個3年收成期,佢帶波只能講不過不失
唔係吹奏
但識波既就知道摩佬係皇馬個段係做左好多野
今次羅馬係要深層咁改善一隊波
係要建立成個氛圍 好可惜摩佬係熱刺建立失敗
熱刺尾段下下守唔到 比人追和反杯成10次都有
對士氣太大影響
羅馬後防聽閒仲難搞
其實無熱迷覺得後防突登玩野咩?
好幾次啦,鏡頭影到場邊摩佬屌鳩臭,喝住佢都鏟落去
跟手臭就輸12碼輸死球,然後比人反勝
當下我完全覺得臭係到鬥氣,結果望一望熱區,剩係當佢無腦,
然後覺得摩佬好似打機咁控制啲球員全部縮後
係呢件事上面 我覺得熱刺防守係有能力做到好既表現
但都係個句要行到摩佬個套 成隊波係需要高度集中
熱刺班人腳一兩場係得既 但長期真心難
只能講摩佬都盡哂力試唔同組合 到後期開始更衣室出事
成隊波都輸或和到懷疑人生既地步
加埋英媒日日轟炸 班二線又借題發揮
都已經係勢危但佢唔收口 某程度有小小搏炒feel
不合則去 無問題既
搵到一間同自己理念一致既球會先行得遠
羅馬博摩佬 羅馬係nothing to lose
摩佬博羅馬 賭岩左就大家一齊翻身
無錯,摩佬要求球員要有高度既戰術執行力,唔照佢要求踢基本等雪
現在球員一踢唔到舒服波無冠軍就好易反彈
事實上我唔多睇好佢係羅馬三年內有冠,
除非球會對佢絕對支持,有無限雪人權
老實講,依佢既江湖地位,雪件蛋散媒體明叔經理人都阿支阿左,
真係唔知點建立威信去管理球隊
依家呢個年代真係唔同左
啲球員同經理人真係煩到
不過如果球會係支持摩佬
今次羅馬係真正有權在手
應該唔會有以上問題出現

曼聯同熱刺衰同一樣
不過活華特同利維選擇撐球員
都明既 前者洗左咁多錢買堆人
後者對本身熱刺班人係有愛
利維係好想佢用dele 但真係唔掂丫嘛大佬

咁炒摩佬咪搵個岩教dele架囉
利維有愛何以見得[sosad到最後都係錢銀嘢

熱刺本身外援名額唔夠用,如果應承摩佬賣走dele同winks,利維又要再課金買d英人返嚟,唔想繼續課+球隊戰績差+快d炒賠少d就bye bye

更衣室問題我反而覺得唔係主因

依家熱想揾Graham Potter但係人地似乎無興趣接手,可能搞搞下變咗做Southgate
歐超一失敗左即炒
Potter 渣土 馬天尼斯 都有機會
門將傳咗幾多個

狼隊嗰件
羅美路
迪基亞
保方

半打都嚟緊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞