AMD討論POST(67) 睇#1&有時間幫手填資料

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
Throttle Limit 係應該 Auto 定 set 數?
係咪pbo2來?
係啊,我上網見人 set 150
PBO1 我試過 Disable 都冇用
Auto得了 呢個係溫度牆設定 你改變不了5950x 90度撞牆事實
可以show下 你 dark hero pbo2 + oc switch bios setting?
同求,睇下係我粒 U 縮咗定係我個水冷真係要換
温度牆定孔慶翔
跑 R23
你咩水冷來?🤭🤭🤭🤭
都話 Corsair Hydro Series H150i PRO
加 TF8 散熱膏
垃圾 Corsair
徘徊 86°C - 10X°C
我用asus 360mm aio都冇咁落差
即係一係隻水冷就係香?
用左幾年?
接近 1 年半
2019 年 11 月 27 號 3950X 賣街嗰日一齊買
AORUS 隻舊360都冇咁高 1.25V 行4.5 個時最高都係唔過90
頭先我加把 P12 PWM PST 落去嗰陣,摸落水冷頭個殼係熱嘅
睇吓個水冷頭既泵有冇轉😂😂😂😂😂

https://www.coolaler.com/threads/214175/
Current Threshold to Switch to OC Mode: 75

75敢高,多數行PBO先就瓜咗,試下落返45
switch back可以75或80

另外你個粒咩U
我見 YouTube 嗰啲都係 set 75
5950X
正路Calibrated Temperature Threshold to switch back先75

Switch to oc mode係當用多核行個陣就唔用PBO,用返定頻。而呢項設定係用幾多電流去判定

同埋你睇邊個YouTube
直接比你個bios setting 咪ok
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞