AMD討論POST(67) 睇#1&有時間幫手填資料

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
明明兩條都係背面但係金手指凹位都唔同
你係邊到買返嚟
巴打無用Dynamic OC Switcher ?
我用咗 -10 就已經黑mon
2手網 佢實牙實齒話係咁
想知係咪真ram改 咁都安全d
有開oc switcher, 你試下關左pbo fmax enhancer 同將pbo 1個邊d setting轉晒 auto, 凈係pbo2個邊set野
有關呀 今晚返去試吓全Auto
我都同你一樣 Master 轉 C8DH
但由-20 變到 -10,喊出嚟
我覺得關bios setting問題,特別係個pbo fmax我上網搵過係有bug最好關左佢,正路應該唔會-10就收皮。
有D可以係假ram🤭🤭🤭
條假ram個timing係咪好過真個條
2666 先CL18 真個條 2400 CL18

利申 唔識睇
依家行緊offset -0.07 PBO -5 all core都無事
PBO fmax 關咗
但電放返Auto, 行-10,X1 + 0mhz 其他Auto,入windows一陣都收皮
可能PBO1要Auto 今晚試試
thermal throttle limit你地set幾多?
我依家直頭pbo1 disable埋佢,有開pbo2就work
Auto
唔好意思
想請教下 我用緊ab350-gaming 3嘅 motherboard 同埋cpu 1600
岩岩試過插motherboard上嘅dvi頭,但無野顯示,想問下可以點做
小弟張顯示卡壞左…
1600 冇igpu
我之前係pbo1 pbo2兩頁都開係咁出EventLog 6008重機,起初因關我all core oc唔夠電,無理由加到1.3v都行唔到4.5(單開pbo燒用cpuz試all core都唔過1.2v 行到4.5up),後尾發現係pbo個兩頁關左其中一邊先冇事,都唔知佢個bios做乜要分兩頁
即係一定要有graphics card先得? 如果插hdmi個頭有無分別
無內顯咪即係要卡
好的,謝謝
2200g又然
真果條2400c18
But係有2666 m die spec
AMD Embedded Roadmap for 2020-2023 lists Zen4 EPYC with 64+ cores

https://videocardz.com/newz/amd-embedded-roadmap-for-2020-2023-lists-zen4-epyc-with-64-cores
望個PCB 似呢隻
32GB Kingston 3200MHz 1.2V CL22 DDR4 Memory Module
如果係呢條行XMP 3200 CL 16同 Fury 會有咩分別? 定只係唔同名?
https://www.memoryc.com/29720-32gb-kingston-3200mhz-1-2v-cl22-ddr4-memory-module.html

https://www.kingston.com/dataSheets/KVR32N22D8_32.pdf
1.2v 3200c22 standard來

如果條友冇做手腳&比埋正式收據 出事可以搵近Kingston
我冇拆散熱黎睇 由佢用住先
當唔知開心D
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞