AMD討論POST(67) 睇#1&有時間幫手填資料

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
係呀
所以450-i 送比人算
而家可以cut 走 hdd 先
你剪用咩sw?
Amazon US 啲10850k 好抵屌, 如果個sw 食到多核
不過你用咁細機箱可能都係用返啲貴啲既Zen 3 好啲

RGB 好可能貴板貴卡都包埋, 你可以手動disable
Premiere
其實副業嚟 都係打機多

我諗住都係幫襯 法奧果d 網上砌機
係另外果邊討論緊 係咪itx 機箱 根本唔support pcie 4.0 因為個轉接位
而家大部分extend cable 仲係3.0
但性能上有冇大分別
垃圾水冷,好撚煩呀
想知 5950X + C8DH 開咗 PBO2 之後跑 R23 得 23,000 幾分係咪正常
BIOS 設定:
CPU Core Voltage Offset -0.1v
PBO Fmax Enhancer: Disable
Curve Optimizer: All Core Negative 20
降壓正常
Negative 15 就 24,000 幾分
但係 CPU 温度唔見得有幾好,Idle 都 70 - 80°C
CPU Voltage 係咪應該固定?
你唔係有oc switch?
有又點
開咗全 Auto
定係有嘢要再 set
Oc switcher有個位入埋人手全核條數
我點知要入咩數
噉開 PBO 2 同開呢個有冇衝突
我淨係知而家 Idle 都唔夠我之前 All Core 4.4 1.15v 涼
上面唔係有人用c8dh
@Midway
你長行 all core 1.15 肯定涼啦, C8DH個Dynamic OC Switcher 係PBO+All core OC一齊用。

即係平時會行PBO, 高負載自動轉行你set既 1.15 4.4, 其實等於CTR 2.1 PX同P2咁行
即係 OC Switcher 條數係應該 set 高過 All Core 條數?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞