Sony真無線豆豆 WF-1000XM系列 (7)

1001 回覆
11 Like 6 Dislike
sony正價賣俾你
即係iphone撚都係等新airpod算?
睇吓今晚wwdc會唔會講ios 15 support咩新藍牙format,如果得自己airpod先support loseless咁唯有硬食
如果真係咁就真心on9
 係唔會有藍芽codec
繼續行AAC
覺得機會唔細
apple連條插電線都要賺埋 焗你買MFI認證
快啲啦
個wwdc 乜撚都冇
睇今晚12點發佈會仲好啦
6月9 凌晨 00:00 (香港時間) 發佈會
https://youtu.be/Ou216tfbwbs

WF1000XM4預計重點

降噪
- Sony V1 新降噪處理器
- 雙噪聲感應技術

音質
- 新嘅驅動單元
- LDAC + HiRes Audio + DSEE Extreme + 360RA

通話
- 波束賦形技術收音
- 骨傳導
- 自動風噪聲抑制

功能
- Adaptive sound control
- Speak-to-chat
- Google Assistant

設計
- IPX4防濺水
- 人體工學設計
- 更細小嘅叉電盒

續航
- ANC 8h+24h續航 (XM3 6h+18h)
- 叉電5分鐘可播放60分鐘 (XM3叉10min播90min)
- 支援無線叉電

售價
- 售價應該比XM3貴30EUR,大概等於港紙300至500 i.e. $2190-2390
狗衝
隔離po 有巴打話有相熟sales話已經可以訂,$2290
樓主又中
神算
btw, 諗緊衝唔衝第一水
我等消廢券
其實聽kkbox 用3同4會唔會好大分別?

用緊 1 MK2
先睇你咩plan

MP3 320k音質嘅話→些少,因為aac最多255k左右,而M4有LDAC最少都有330k,本身用Sony機嘅話要用到手機個DSEE Ultimate都要用LDAC

HR/HiFi/Lossless → 一定要,因為Wireless HR要用LDAC

再睇其他因素嘅話,有新嘅驅動體、DSEE Extreme等都係進步嚟嘅

我個人會升4
到時成街炒價仲要買唔到
謝解答
用緊普通plan
不過4個樣細粒啲又好吸引
m4進步嘅位係降噪、音質、防水、通話
即係升晒
市面上好似都未有一款係全面,xm4連通話都ok既話就即衝
2290 都算溫和
呢排啲電去後好快,聽一個鐘都無就70%
重點唔係價錢,係幾時到手
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞