Sony真無線豆豆 WF-1000XM系列 (7)

1001 回覆
11 Like 6 Dislike
我都覺得XM3靚啲尤其個盒個蓋
我鍾意xm4多啲
希望講電話唔好再咁垃圾
講到用骨傳導咪
差極有限掛
好正
但係嚟緊會收到信用卡贈品嘅xm3
如果買xm4又好似重疊
賣xm3走
https://www.kocpc.com.tw/archives/386250

SONY WF-1000XM4 真無線藍牙主動降噪耳機廣告流出!提前揭示所有功能重點
想問一問xm3 用家
我用walkman聽
咁用app set完eq之後係咪會save咗個setting
用walkman聽都會係嗰個setting?
你喺Headphones Connect app
入面set嘅嘢會apply落
冇裝依個app嘅機入面
但如果個device有裝app就跟app
今次個外型有少少cm feel
佩戴感應該唔錯
針住xm3嘅缺點來改
應該係幾唔錯
公模cm外型進一步加強咗個被動降噪
我想佢anc加強
唔好越update越弱
特別坐車條友係附近傾電話啲聲
ANC係消唔到人聲架喎
對佢嘅續航同v1晶片有興趣 等我以為會好似wh1000xm4咁偷懶用qn1算,唔知實測效果有無bose qc earbuds咁好
而家睇返我隻XM3每次開ANC最多播到2個幾鐘
跟住個盒大約3日差一次電 (每日聽3個鐘)
8+24好似upgrade咗好多
其實唔係
本身xm3 anc下係6+18
開咗dsee <4
開埋eq就 <1
都係理論值嚟
骨傳導會唔同聲,戴後唔好又會收唔到
當年用moto 第2代骨傳導,我都係炸咗佢
原來DSEE咁食電
佢好似淨係收音用骨傳道
同埋係其中一個方法輔助收音
降噪
- Sony V1 新降噪處理器
- 雙噪聲感應技術

音質
- 新嘅驅動單元
- LDAC + HiRes Audio + DSEE Extreme + 360RA

通話
- 波束賦形技術收音
- 骨傳導
- 自動風噪聲抑制

功能
- Adaptive sound control
- Speak-to-chat
- Google Assistant

設計
- IPX4防濺水
- 人體工學設計
- 更細小嘅叉電盒

續航
- ANC 8h+24h續航 (XM3 6h+18h)
- 叉電5分鐘可播放60分鐘 (XM3叉10min播90min)
- 支援無線叉電

售價+發佈
- 售價應該比XM3貴30EUR,大概等於港紙300至500 i.e. $2190-2390
- 預計6月9日發佈
21xx…
覺得貴?連airpod都賣到$19xx時我覺得還好
放咁耐風都無官方消息
期望xm4個導管唔好咁長
xm3個導管連耳膠太長,
搞到成耳機好似掛左係耳道唔貼耳
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞