Sony真無線豆豆 WF-1000XM系列 (7)

1001 回覆
11 Like 6 Dislike
發布未呀,想衝訂呀
快d派5000畀我買
快D公佈啦 就黎忍唔住買 Devialet Gemini
唔知收音會唔會有大改善
支咪大粒咗
https://youtu.be/xnXHlvq9Y_Y

- 新V1降噪Chip
- 新技術雙重收噪音咪
- 新驅動單元
- LDAC,支援HiRes Audio Wireless
- DSEE Extreme
- Speak-to-chat
- Adaptive sound control
- 人體工學設計
- 穩定藍牙連接
- 新收音咪結構,聲稱擁有更出色嘅通話質素
- 無線叉電
- IPX4,做運動都OK
- ANC下8+24個鐘續航,叉5分鐘可以播1個鐘
- 360RA、Google Assistant...

報告完畢
升級感都算幾大
就係改走咗xm3啲缺點然後本身做得幾好嘅再做好啲囉
傳緊賣280eur
唔係usd?
Usd先啱 記錯
差好遠
$280usd配呢啲spec真係唔算貴
有Rumor真係吹緊280歐,呢個moment大家都係鬥吹
但過二字頭就更架喇

"A recent leak via WinFuture claimed the WF-1000XM4 price will be €279.90, which works out at about £240/$397/AU$442."

https://www.whathifi.com/advice/sony-wf-1000xm4-wireless-earbuds-release-date-price-and-leaks
xm3原價都係€250歐
換返港紙都係加價$300
$2190都可以衝,但再貴就可能會睇定
自己就心郁郁想試下唔同牌子,近期隻devialet gemini都好出色,不過d review又係話佢connection唔得,又跌返落xm3地獄咁
基本要既野都比曬出黎,無收收埋埋比xm5
如果有埋可連接兩個或三個硬件就perfect
架仔話37000 yen
即係可以肯定港紙係加300-500蚊啦
$2190-2390
最主要睇ldac行唔行足909/990kbps

行足2字頭ok
唔知消費劵可唔可以cover晒
XM4會唔會有XM3通話問題? XM3喺嘈環境下會以為機主把聲係嘈音處理咗,攪到打電話對家聽唔到我講嘢。感謝
未出冇人會答到你
但上面條片有提到xm4用bose conduction sensor收音
我覺得可以期待既
講多少少
打錯,係Bone conduction sensor

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞