女同事向我投訴個客好猥褻

315 回覆
2509 Like 36 Dislike
唔報警淨係同垃圾公司講把撚呀?
都唔關你事姐
最多咪鼓勵個女同事出聲
佢唔出咪話知佢
冇理由要你幫個當事人做醜人
唔想報警又唔甘心小事化無,不如你問佢想點

好似上面個巴打話齌,你同上級匯報,亦同女同事講返如果真係有需要可以報警,除此之外仲有咩解決方法,不如你問個女同事佢想點先,係要對方道歉爭番口氣定點? 直頭唔想跟呢個project ?
咁收皮啦
同好女朋友,好老婆
唉, 不過以個男同事性格, 到時知道件事搞大左, 肯定轉口風死口話無
值得驕傲有咁勁身材
你可以試下先同你上級講呢個情況先
同佢地傾下可以唔可以 以後都淨係搵番男同事去serve呢個客
佢地say no既就豁出去搵大老細講
連大老細都唔理既就搵蘋果

依加直情係去到性騷擾,緊係要即刻出聲
做大既保護唔到d細既,你叫佢地以後點信你同點跟你
不安報警
直接報警喇
投訴有撚用咩
咁咪當故仔聽下算
唔係你可以點
唔甘心 話比人知又唔想做嘢 想點?
Emily in Paris 第三集?
屌那星至憎呢d縮骨撚
女人俾人摸下有乜問題
下個客又係咁又唔出聲?
下下個客又係咁又唔出聲?
事實上呢間公司敗壞到入心,如果佢真係炒你
就係你嘅福氣,當然要玩大佢
工作上,永遠唔好兜過你上司,因為佢唔會覺得你想件事好,係越權。
針對返成件事,職場上係仆街的地方。所以,以下意見只係講實際情況,可能會有好多仆街的情況或意見。
首先,你唔需要為個女同事負責,因為唔係你可以負責,你同大老細講又點,同上司講又點,根本唔係重點。重點係,你間公司可唔可以得罪個客。我當你為個女同事得罪個客,結果炒左你,並不代表個女同事唔需要之後面對個客,可能你間公司會迫個女同事去道歉,結果反而更差,唔好放大自己。
另外,個客非禮女同事,難聽啲講句,係個客同女同事的問題。又或者講係間公司同個客角力的地方。根本上你無可能理,亦無你的角色存在。而且非禮的證據未必夠。你只能夠報上去,上司同間公司理唔理或點處理,就係上司同公司的問題。
最後,能給予你的意見唔多。第一,可以考慮下次開會就全男班或者搵姿色較差去,個客問到就話個女同事請病假,約開會就一個月一次,次次都話個女同事請病假,咩假就唔需要答,個客堅持就話女性週期性不適。第二,話個女同事得罪左老細同其他客,所以禁止佢見客,要處理文書野一段時間。第三,直接話個女同事調左部門,唔會再出去開會,當然,你要同其他同事仲有上司溝通好。
記得同上司講件事時,有提出可行性建議,代表你係經過思考先有建議,唔係將個責任直接踢去佢身上。
Eiffel Tower
而家錄定佢音 或者whatsapp問
留證據

今時今日返工俾人摸 仲要唔敢出聲報警
做人真係辛苦
如果連尊嚴都捍衛唔到 咁努力賺錢仲有咩意義
咁你好有問題囉

你女友/老婆比人摸pat係咪都冇問題
比人姦埋都冇問題
應該只係唔想再見個客, 但其實轉其他同事都解決唔到件事, 我覺得公司到頭來都會因為唔想得失個大客, 搵其他女同事頂
做呀head連細既都保護唔到點做?係我就一定講出黎,有事要交人咪交我自己囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞