同女友加埋月入50k係咪唔洗旨意買到樓

515 回覆
38 Like 276 Dislike
睇下窮人恩物同青輕感覺依家幾錢....
張窮人恩物圖係410萬,發於2012年,現在最新成交864萬,十年升左一倍再多少少。

我唔能夠理解現在既狀況,只能怪自己廢,搵錢能力低,眼界同承受能力唔夠其他人高,現在既心態就係合埋對眼扑鎚,有買貴無買錯,身邊既人同你講有得上樓就上樓,貴?點解貴?個社會唔需要你既認同或者理解,你要做既就係咩起條債,然後打工醒醒定定。
搵間容易甩用既上車盤上左車先慢慢換

除非你本身炒野好勁, 唔係拎住舊cash 好難玩得贏呢個遊戲
或者租樓日日賺
賺了甚麼
500萬油尖旺二手樓有乜選擇
全新樓soho one 六百都唔洗
當你供四百,都係月供萬五左右,
呢個數已經同租樓差唔多。
原來如此 明白了
買樓最難係壓測同首期,
居屋有政府保可以借九成 (白表) + 唔駛壓測已經容易好多。
移民
廿年樓齡以下先有九成 但廿年樓下果d 四五百萬起跳
講緊抽居屋喎..
樓主現在儲左幾多錢? 如果要供樓,每月供三皮無走雞
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞