同女友加埋月入50k係咪唔洗旨意買到樓

515 回覆
38 Like 276 Dislike
雙人上限66000
每次見你呢啲柒頭禁入去 9成9都中cctoy
又中
真,香港計唔掂條數的話真係趁後生搵出路好過

儲六年首期,再供三十年
生活除時慘過做二等公民
係香港你連公民都唔係呀
做奴隸做到你咁撚自豪
真係得你呢啲中国人先做到

又一隻
唔係以為全香港都好似你呢啲窮撚先得啦
Btw 你移左民未呀支那仔?
其實好多人30歲已經儲到1M..
2個人30歲有2M係有可能
有錢唔等於生命有意義, 但起碼解決到生活大部分問題
大把人係咁
死要面
一定要新樓 靚靚會所 市區地鐵沿線 最少2房
又唔睇下自己有幾多錢
買唔起就呻香港樓價貴
日日睇住個價升

人地識慳嘅揀細少少嘅2,30年樓
管理費平又實用
早3年30k都上到車
慳租之餘又賺價
現價賺住球幾銀想換大d又得
套現移民又得
你係保守估計啦,冇考慮到會升職加薪可觀分紅,股仔生性,行街執到包銀紙等等等等。扣埋假期行為良好分分鐘4年幾就出冊。
55k夠借5.5m
再加1.5m首期
夠買7m樓啦
7m居屋一定有三房
夠哂登頂
樓都唔使換
稅前,夠做夠使啦去英國
2.5mhkd夠買detached house
香港完全做唔到
成日拎供死30年樓嗰D肯定冇買過樓

而家壓測咁撚嚴
計好晒就算worst case息率你都供得起先借比你
上咗會之後每月還款額只係最大還款能力嘅一半左右
正路唔亂使錢唔點加息15年都還得晒
叻仔加人工識投資嘅10年內還清都唔奇

多數人供幾年ssd鬆綁後 一係諗細換大, 1 開 2
一係諗套現走佬
今時今日有幾多個會擔屎唔偷食供死30年
咁就合理化到製造多一個生物出黎受苦?
認同
其實啲撚樣知唔知咩叫壓測
成日樓奴樓奴咁叫
你覺得係受苦姐

原來就算病痛 你都覺得唔係苦係樂
我駁吾刀
係架
移民就可以解決所有問題,冇任何病痛
套現破產
你上車就做返上車既野, 唔好玩dream house concept, 除非你老豆俾1千萬首期你, 唔係你唔好諗呢d, 買左先, 唔好睇咁多連登, 出去睇下盤你就知個市幾勁, 業主個個企到硬過你條J, 又反價又盛, 我出去睇樓, 出返業主要個價, 佢都話要諗諗先覆, 我尋日自己一個食飯, 聽到隔離兩條友仔都係度講緊自己係度同父母睇緊盤, 仲要我唔知你幾多歲, 我自己就88年, 我好記得我會考個幾年報紙係咁講個幾年係最多考生, 所以結果係點? 就係現時適婚年齡30-35歲既呢班人而家個個都進入想買樓既時期, 剛需勁到爆, 唔係我吹, 當年有好多新聞
去大西北買村屋,仲可以玩埋車
大西北?
係, 香港地
30歲有100萬up
真係大有人在
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞