Rolex / Tudor討論區 48(置頂有QA )炒價無止境

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
見工去飲唔帶rolex 唔通做運動先帶運動款
我老豆老母都係
只係couple DJ36同33

平時石英錶走天下
間金沙士
去環遊世界帶Sky Dweller ,登山先帶Explorer ,玩風帆先帶YM
Formal dressing就Cellini
做總統就Day Date
但兩隻個價差唔多
而家咩價
間金沙士仲平d?
要睇日期就沙士,唔睇日期就地拖
想放舊款batman 應該網上放定拎出去放?thx
網上
咩年份?有興
我都唔太記得 應該有6-7年前
留tg?
可以留個tg 傾下
姐係咩 跟車佬
依度勞post一定係話勞最好咩場合都得

但都要諗下依度係咩人多
炒錶既有、做sales既有

你如果係法律界、金融界、工程界中層 當你做interviewer見個年資得三幾年既interviewee戴沙士、金鋼/全金錶 你覺得你會點諗

去飲就冇所謂 反正周街都戴勞 我都有戴去飲

利申有勞有其他錶
你睇下你講中幾多人要害搞到人地即刻上曬身

運動款最多咪daily watch, 重要場合帶隻dress watch 係正常發揮
唔通好似余文樂同胡鴻鈞咁叫好睇咩
你死啦,呢到好多錶佬架
放2021全新deepsea blue 未改帶 另代朋友放一隻舊版batman 2018年
有興趣傾傾 https://tg.me/nomore07
唔係多錶佬,係多窮鬼姐
錶佬緊係氹你買多幾款,容易襯衫嘛
我夠知唔同場合要帶唔同錶,但現實係好多人通常都得一隻兩隻錶,無得選擇姐

就算我去飲去annual dinner ,黑十同我老豆隻全金DJ揀,我都寧願帶返隻黑十算

利申,得一隻錶既窮鬼 想買第二隻個陣已經升到唔捨得入
運動款帶去飲話完全無問題都真係講唔通,只係香港好多人都係一隻攻頂錶走天涯 比得起十幾萬接隻熊貓但唔捨得分幾皮出黎平平地買隻dj做dress watch
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞