Lego 討論區(15)

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
淨係想要細鞋 唔想買大鞋
但係細鞋單買周圍都$300起跳
但細鞋無印件...... 無特別, 返而大鞋logo 係印件
之後就係買多啲人仔fill 滿去
因為己經停左產 船 火車 大屋 呢啲停左都會升

呢啲價都好鐵底, 全新都好難搵到便

博下2手睇下有無人便放, 不過呢啲一便實會俾人秘殺
lego 42128
現時點賣個d Lego係咪全包真野?未試過係個到買
如果送去美國,除左美森有冇好介紹?
想買city大盒果幾款
直接lego shop 買啦, 又有積分賺
每人都有第一次, 你驚咪即買即開
唉,睇漏左唔記得要比稅,收我差唔多US30
香港格過價全部大約3150可能平多小小

美森連稅大約3880
美LEGO SHOP連稅大約4143

差幾百蚊應該去官網買好D?
貨費應該幾百, 仲要係平郵, 速遞就算吧
其實如果唔係官網買,你又等得既話,網上街貨都成日有減

但係正價黎講就真係無香港咁平
amazon , harrods 做特價都可以去返ins 價, 外國要等時間去買 , 唔似香港幾時都買得

祝一路順風
郵費太貴了次次都過千,而家寄特快又唔定時到,平郵更加唔使問,香港買真係好平
真係頭都痛,啱啱睇US199果set香港可以做到HK11xx,一係買多d寄船寄幾個月
Amazon通常都係睇心情
大型玩具鋪就係特定節日減

有時超市都可以減到好平
北美我通常有double vip points同有GWP先會係官網買
平時Walmart target呢d大型超級市場會有個間店先有既特價品 呢d真係可遇不可求 平起碼50%off
得閒無事可以去行下睇下執唔執到
Toysrus之類同款中大型玩具店會隔幾個月左右出優惠coupon 可以睇岩呢d時間買 通常20%~40%off
但通常都係新野/未斷貨既
然後fb,mewe會有local lego gp可以入
有d已經retired/無貨既會有人放上去賣
新舊二手都有
你可以join下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞