[航空]連登飛機膠討論區70

1001 回覆
3 Like 6 Dislike
所以我今天襯末夠1個月立即辭職,機場西工太多,又遠又低薪又浪費時間
偏偏今個月已經有五十個人成功見工兼且簽埋約, 當然都有啲人醒目過完個training就即刻辭職,應該都知道伏伏地
小弟 年資尚輕, 結果就真係伏到攤攤腰, 永生不入cpsl, 人工高我都算啦, 連津貼仲要得個13k, 仲要 輪班, 出面同樣返五日 +唔需要輪班 ,人工高過呢一份工 嘅工作多的是
Cpsl一星期6日?
流浮山航空
機場最好搵係批判頭
輪班先係大罪

好似都係玩分3更

即係有機會要追更
我諗另外兩間貨站都差唔多?
成個機場嘅operation都係咁
我估
人工都應該咁上下閪
佢好鍾意連續三日叫你返夜晚十一點至到第二朝八點, 收工返到屋企十點, 然後再瞓返個八粒鐘, 食過夜晚又要再返工啦, 完全覺得 人生畀咗cpsl呢一間垃圾公司
其他貨站都係唔差太多㗎咋, 人工都係東施效顰, 有陣時有啲位你望落去好似有萬六, 實際上肯定魔鬼在細節。 與其玩咁多呀, 不如出去市區搵工做仲好過
都話裏面係判頭搵得最多
出1500蚊一更食多過1半
市區工作就算係一樣人工起碼 你唔使輪班, 禮拜六日同公眾假期,你可以返屋企休息。 唔好畀佢嗰啲所謂嘅輪班津貼/公眾假期津貼所吸引, 實際上津貼加埋上嚟都係得個萬三四。。。。。。。
國泰呢間公司 無論係 邊一個位都係最西, 有陣時你做正莊 反而仲低人工過嗰一啲判頭請返嚟嗰啲人三四千蚊
啲判頭包機裝拆做斷人頭計數架
召喚廚叉執笠撚

【航空迷】又學飛啦:香港航空訓練基地見學 + STEM活動
https://flyagain.rezio.shop/product/MMMFLY01

【召集航空迷!!!】想在香港學習關於飛機、航空運作等知識一般門檻都很高。大概都要投考空姐、機師等職業才可以接觸,不過終於被廣大航空迷等到啦!今個十月就等我哋帶大家去香港航空訓練大樓參考航空見學啦!

本團將帶您走入樓高11層嘅香港航空訓練大樓,參觀先進嘅培訓設施,包括訓練教室、模擬駕駛艙泊位,一個8米高嘅多功能訓練大堂同25米長嘅游泳池 ,全部用作切合不同機種嘅疏散、安全、服務訓練等。香港航空訓練大樓係赤鱲角同類設施中嘅第三座,結合先進技術與特別設計嘅訓練課程,為航空業設定咗新嘅安全技術基準。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞