[航空]連登飛機膠討論區70

1001 回覆
3 Like 6 Dislike
呢排睇台灣有個中學生做youtube好叻仔
叫哥布林
https://youtube.com/channel/UCNQrhRjJSylaCdC7eJNlAhQ

睇到好多空難
btw我想問下點解飛機降落唔利用磁力?
姐係降落跑道時開啟磁力令個地面同架飛機會吸住
HX 350 機隊玩L完
我都係唔明
點解LGA-LGE會返法國
技術問題:要幾大舊coil用幾多電先可以係landing zone咁大範圍產生到夠吸實架飛機嘅磁力之餘 撻地又夠強承受降落嘅衝擊

常識問題:降落加磁力咪即係加個downward force將架機扯落地面 就等於你放張紙落枱同拍張紙落枱嘅分別
個force唔係可以控制既
利申文科
本身已經有地心吸力做downward force 最好嘅控制就係0
支那春秋大夢發完

至於還機去LDE/CHR
因為呢兩個port有長期AOG設備

不過都係要睇Owner安排
而廚叉堆租機基本都係送晒歐洲擺
咁香港航空倒閉未

direction根本唔同
aci有集講固定啲貨用直繩同地板垂直90度綁住㗎jeep仔嘅下場係點
有講少少force同vector嘅關係
幾個鐘前
B2 869唔比入EU領空
花生應該有排食
到AF都飛唔到入俄羅斯
今次真係大花生
如果俄羅斯禁飛
係咪即係大部份東亞同歐洲即時無直航?

氹氹轉菊花園
咁而家都可以經印度,中東,地中海
台灣堆歐洲機都係咁飛
只係帶多啲油同時間長左

更可況
過路費咁值錢
俄羅斯必要時都會當白羅斯係condom
傳聞:B-LPN下月(6月)3c-CHECK
據講原本4月底做
暫時最有power嗰堆都只係集中火力屌Belarus
一日呢個situation未玩爛戰鬥民族正常都會縮嘅
上次烏克蘭都未出事
幾個大國之間都係搓下波仔

而家只係係睇Iran會唔會傻左打Israel
遲左做代表d咩
Just One Passenger Flies On Emirates 777 Flight From India
https://simpleflying.com/emirates-777-one-passenger/
777 private jet
仲癲過政府專機
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞