[航空]連登飛機膠討論區70

1001 回覆
3 Like 6 Dislike
笑左
紐西蘭咁細個國家 點解會用得著77W咁大架飛機?
連77W都開始進入退役潮
肺炎之前tourist travel 好勁架
Trans Tasman 同Pacific 恆常地多人
peak season 又可以掟去HKG/NRT/美國port
不過有排都唔會恢復,冇internation travel 就連787 都用唔著
NZ偏少商務客,以本版daddy角度蝕水
Air NZ 個J 仲用緊正魚骨艙
最快2023 先會update
但綿羊國又係一個熱門移民/讀書國家
要養77W真係唔係太難
而家係朝思暮想 個疫情會好似西班牙流感咁,一夠鐘就收皮

不過算啦 打完ver 1.0嘅針都係照中武肺嘅 起碼ver2.1先有機會比全世界返去四圍飛
Just a flu

而家人在英國
真係隨時可以搭壞人航空飛歐洲玩
係等香港張針紙approved就唔駛隔離
香港張針紙歐洲唔承認?
要搵個下台階俾行elimination 既地方改策略
打針個logic 係減少嚴重既case -> 輕微患者唔洗入院唔洗隔離 -> 醫療系統頂得順 -> 當普通流感處理
歐洲美國日本基本上已經當just a flu
pre-covid SQ SIN-AKL daily A380 添
希望係得啦 數據未開始證實到呢個point,特別係印度變種(delta)
不過算啦 疫苗嘅討論都係一句起兩句止算 一陣又off topic 世界大戰
諗起whenover production 5%頭等人/15%business 人 已經比咗全機嘅60-65%錢
大柴winter 高峯每日1隻744+1隻343
到77W年代就冇出過頭等機
英國日日30000 up
但生活正常
On99正苦先係攬炒
NZ多唔多支人
唔係點永續一大堆599
599咁好用,唔鍾意你就用599唔批活動甚至派告票
CPSL 究竟係咪想要一個最低嘅人工請 degree大學生?Air Cargo Officer,連津貼13k都冇??? 仲要幾年前入職要求 原本 係中三, 然後請你返去叫你去管貨車, 管出貨單????????
真心閪工一份,又要duty shift,又遠,13k(已連津貼)
咁低人工?衰過譚仔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞