咁多代機戰入面, 邊部我方機體最勁?

561 回覆
5 Like 37 Dislike
alpha 3 dis astranagant
呢隻野經常玩到冇彈要用補彈(機戰J)
Arm,用底力呢個都係超級系嘅特點
可能我喜好問題好唔中意見到自己隊機同人片到殘血
覺得無安全感
所以超級系中用帝王萬能俠真係最安心
改高啲裝甲,加個鐵壁 + 底力 , 硬到痴線成日扣得10
用埋魔神之力 下下低反擊用鐵甲飛拳極慳EN
正到爆
點解近代真實系比大削?
迴避疲勞改強左?
仲要繼承改造買一送一
迴避避到五下已經係極限,阿寶都係咁話
咁2 3 4周目點打
底打超級打前做擋
真實係後面打遠攻
不過去到 2 3 4 周
應該可以盲打
裝甲騎兵呀,機戰J邊有
唔係驚爆危機
咁食得屎啦
起碼都7-8下先接受到
唔肯定佢有冇改背後條命中率公式,但係由v開始敵人命中率高左好多
加上由z3開始真實系武器攻擊力降到比超級系低一大截,z2 2集非合體技表面最高攻擊力武器都係剎那,而且嗰陣連seed都仲有1.2倍增傷
z3已經冇呢支歌仔唱,但係都仲有小隊制,同埋真實系手上有turna sf dx幾隻map砲mvp,嗰陣都仲可以同超級系平分秋色
vtx唔係小隊又少map,傷害普遍差一截,真實系優勢冇乜淨,當然有d個別機體例如水樹3集都冇乜弱過,但大環境比唔上超級系
果陣F完結篇D超級系超部都廢 (唔計吉姆王)
唯獨呢隻 GunBuster 一出場同果堆垃圾完全唔同
淨係睇個血量 已經放心比佢上去頂
咁阿姨洗鐵路係咩板最早有
MX入面真係好用過UC班高達
最明顯係Z3開始
打酒鬼個度佢埋尾開底力
0改班真實系根本打唔入
迴避,射程都係真實系弱左原因。而前gba同PSP 隻機戰a之類nt 炮遠到14-16格boss 要比幾部一齊無傷削下血同技先比堆超級系打
A就明顯優待真實系
救世主一TURN秒BOSS 洗鬼削血
AP就有練就廢極有限 堆晒d技比一部機 啦啦隊精神團
又係一TURN秒BOSS 我玩個時係超級系奪魂者
死神升小小機動性就夠清卒
但係打boss 就冇鬼用
廢係因為其他超級系得宇宙B
(不過又唔怪得佢呢個設定 班超級系根本冇出過宇宙打
迫你用高達
命運高達

睇片可以中期就屈擊殺數上999
之後carry 全隊爆機
豪將軍
部野叫奪魂者
麒麟係佢招大招
應該第一次z
宇宙スペースNo.1
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞