咁多代機戰入面, 邊部我方機體最勁?

561 回覆
5 Like 37 Dislike
我講緊東方不敗本人
Size: XXXXS
F其實神高都好撚屈,又用得耐
你可以玩到阿寶揸改爆核戰機,一邊吸火力一邊削血
支米粒都有d輸出又有15發
神高上去切菜咁切,你唔貪幸運既話
J嗰部空B垃圾

超級底力.....
依部閪野底力9.....一開左最終boss 都打0%命中
激勵哥係z2真係印象中最避得又可以用得最耐過部
呢部係勁到驚開唔到底力9要唔改爆部機血同甲,後期要用自己友map炮加手加減去開佢底力。

所以之前有人講龍舞部機好避得真係得啖笑

Z2仲有另一部 創聖的大天使 都係單機入陣反擊削血氣力最癲係エレメントシステム氣力夠130取3人能力最大值,養到兩個機師一個格400,一個技400。

兩部夠掃場
激勵哥反擊削血真係好好用
要雞蛋挑骨頭就係冇加速
不過有4個slot
彈閘,射程,移速,地形S,裝甲(調整10%血) etc

每關按需要調整勁好玩
加ct, 普攻都一擊過萬
吓,其他機戰都有得講,第四次最正常個打法敵人紅哂字以後係能夠唔sl就唔sl架喎
限界255,無地形影響同0武器命中補正=50%命中,我呢啲時間唔多嘅人就唔會玩hit and run以外嘅戰術喇
你條撚樣幾歲? 戇鳩仔
其實各有各玩

一機清場
S/L大法
育成有愛機體 / 機師 (中期作品開始提升二、三線價值)
限turn (早期作品明顯D,累計turn數影響結局)

我就鍾意平均育成 + 全機使用 + 用最少turn過版 +  S/L
我咪講咗其他作品玩sl係好正常,第四次係特別唔同,直接對上一隻同下一隻都無事
第四次第一次加運動性但唔記得限界上限255,直接套返第三次啲駕駛員數值,搞到後期全部人命中回避都係同一個數,半個bug嚟架
話時話
比起雪霸
黑騎士個部都ok勁
但永遠冇人提
不過睇樣就好難有愛

我記得Z1係咪有部帝皇基拿都幾好閃?
不過個樣又係麻麻

同埋Eureka7 果堆板仔機都幾正
講開帝皇基拿諗起Z1個設定
シンシア射擊 top class (99級阿寶238 基拉235 シンシア243)
但部機全部格鬥
創聖機械天使
無限拳屈射程,第一回合就可以屈Boss
K根本就係糞驚一隻
劇本仲要垃圾到無倫
係VO的部係先至叫正常
想玩keroro同索斯走去開番隻oe係咪好不智
53關後伊迪安陣亡就直接Game Over
https://www.youtube.com/watch?v=x8HiqUhSc6Y
你唔講都唔知有隻咁嘅嘢
wiki望咗陣
有機動警察
必中唔係一定中
參戰對我嚟講係最吸引嘅一次
可惜系統on9999999
戰鬥畫面仲鳩
擊殺影住部唔郁嘅機轉鏡頭

https://www.youtube.com/watch?v=4h0x4ws5xIs
w 入面
主角機同戰艦合體
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞