咁多代機戰入面, 邊部我方機體最勁?

561 回覆
5 Like 37 Dislike
攻擊力低係主要問題
加埋魂都唔夠超級系得熱血咁高
體積差已經輸蝕 普遍面板仲要低一截
天使龍個主角機單計特殊能力同機體參數係神棍級
但一對比攻擊力根本同超級系冇得相提並論
天獄既平衡算係做得幾取巧
大力就揀超級系
map/特殊用途(魯魯修巴神)就真實系
冇map冇特殊能力嘅真實系就可以食塵
咩斷空我MAXGOD
我聽到斷空我mascot
即刻無晒feel
驚爆危機果隻真實系大力到癲
艦長又極正
其實有乜好吵,機戰歷史入面公認最強我方機體一定係SRW W主角機(後期),2L size但閃避能力似S size,4格強化部件,裝個超高性能電子頭脳+補助GSライド,其他2格隨便已經可以單機無雙任何關卡,有小型地圖炮+可P武器+大技弓箭(自帶防護罩貫穿),無論遠近都可以一網打盡,6人精神而且組合可以互補,更加唔好講SRW W嘅公開bug,熱血同魂疊加,隨便一嘢就打出NDS可以顯示嘅傷害上限65536,最終話靠一架機不停用覺醒可以打到Boss未行動過已經歸西,講屈機根本冇人可以同佢相提並論,根本佢先係最大嘅魔王
公你老母認
威得幾關咪出黎認屎認屁
真實系
00 uc unicorn系列
G?當佢真實
超級系
一大堆
升滿左隻隻都可以一機爆機咁濟
不過個人最鍾意膠佳架
alpha之後再無膠佳架 神台變豆腐
私心首選一定係根巴屎他
無一集廢 有map有光防有奇跡
如果唔計ace pilot,已經超越左脆皮三一同腳短甲兒 真。飛越癲峰
真實係就聖戰士天使龍 除左杜門之外基本上一部高達都無特登拎出黎用過
PS3 可以玩到PS 2game?
Alpha系列真係好正,想重溫下
以前玩alpha 外傳拎唔到全熟練度打隱藏果關
好想再挑戰下
不過果集d敵人好難頂 又援防又回復大
精神放題
厚版可以
早排爆返alpha, 有打算玩alpha外傳,但記得細個時要打turn x, 就改玩mx了
我記得細個打外傳,去到第十幾話左右係比古蘭修一部爆左我大半隊機,修理費直接將我存款清0
一定係新古蘭修
咁上面嗰堆咩鐵甲萬能俠Zero、真志雷馬、初號機(覺醒)、Genesis GGG、天元突破、東方不敗之類邊個唔係後期先出現?少則用幾話多則咪又係用10零話
而家係討論邊個最勁,咁一定係用最後已經定型嘅實力計算,玩過SRW W嘅人都一定記得後期主角機係有幾屈
冇玩過W
純睇你哋講都覺得勁
覺醒初好似變咗唔係我方機
會扣修理費好正vtx cut晒真係唔好玩
覺醒同暴走2樣野黎
嚴重強迫症
第3次到而家未試過死機 (無限save/load)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞