咁多代機戰入面, 邊部我方機體最勁?

561 回覆
5 Like 37 Dislike
私心一定係大雷鳳

招神雷既動畫op,當年玩alpha 3睇完神雷即刻變心目中最鐘意既機械人

唔計私心既話真古同真志雷馬都好op,兩部野有得用既話就打橫黎
J果部真志雷馬應該係全機戰最撚屈機
遲入講咩都係假
無人鐘意die buster?
S size+超級系力量
其實個個人仔size都有返咁上下
真魔裝個D騎兵
玩MX最緊要用機甲戰記龍騎兵個主角同蒼鷹
勁到你唔信
飛越癲峰 諾諾好正 仲要輸出超高 但好食mp
我記得gba有集可以用真龍三一幾話,好似係r
個幾話都係真龍無雙
以前細個玩真係一部機沖埋去人地到開努力幸運跟手一個地圖炮清場 不過拎真志雷馬要放棄好多機 同埋個條件都幾麻煩 要用志雷馬打爆晒冥王計劃d機
係咪一出場有3條友果個系列,一部狙擊一部回血一部近攻果個系列?
https://youtu.be/4D_RSXvuHCQ
3架都係必練
次次都會聽佢首BGM
V好似係有回避疲勞
系統註定佢上唔到神棍之流
以前啲機戰隨便一部中上真實系改爆運動性已經冇人打得中
志雷馬本身已經好屈
拎大志雷馬其實係仲難玩左因為前半部都唔用得志雷馬
Gunbuster 好睇
估唔到係庵野出
但佢去到alpha 3 又唔算太勁
可能勁嘅機太多
我覺得西巴士打同srx(合體)都勁好用
alpha部 srx勁到癲,要出哂4部合體
同alpha3真男一樣
boss機設定嘅主角機
alpha 3 既gunbuster 係好用但未去神機, 反而勇者王仲勁撚過佢

舊機戰既斷空我又係好型, 雖然唔勁但我次次都用佢, 野獸化嗰下

新版女權食撚屎
斷空我,玩F果陣好鐘意用,但喺alpha就弱左d, 麻麻地鐘意女版,少左份熱血
同埋主角換機果關如果冇練過佢地可能會苦戰
成場得佢地三個+主角四條友打哂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞