咁多代機戰入面, 邊部我方機體最勁?

561 回覆
5 Like 37 Dislike
srw w 個部唔係主角機 係主角艦黎
主角飛機仔+屋企人戰艦+敵方棄暗投明嘅機體三部融合而成,合體之後有4格強化部件同6人精神已經註定可以企上去S級行列,機體size嘅傷害補正、武器組合(地圖炮+可P+破防護罩)、熱血&魂疊加嘅bug更加令佢上咗S+嘅神檯
唔係話上面講嘅其他機體唔勁,但佢係另一個次元嘅存在
OG系列好多機又可以玩無雙
黑百合 又型又勁
點解可以融合敵機
天元突破上身
ex新古同修羅神第一關已經有得用啦
個個起自己隻game入面都橫行霸道
根本冇準則話邊個屈
點可能唔計可用時間
loe風魔憑依一關夠玩撚晒 正常實秒殺愁
我又話佢最勁?
2章新古尾個關夠一樣可以0改屈死老奧
你w開始屈既時間
ex愁篇已經0改打爆機屈死濕婆

所以之後DP新古已經算nerf咗
有波動砲嘅大和號講數值講傷害講map範圍講精神講埋support能力高過曬你上面講嗰堆
但係用得個半關,你計唔計
DP要好似EX個時咁屈
起碼比番外傳個時差唔多四十萬血先啦
唔劇透,關符那作的設定黎,想知先講
W個上下兩篇轉折真係好正
Wing五子/GGG/FMP同主角群完美融合
係 高達全部弱化哂 主角機又無
敵方機又多血又硬 仲要好多增援
但真係幾有挑戰性既
細個玩個陣 屌 咁撚柒嘅成隻曱甴咁
大個玩返就覺得好撚型
唔練map炮機真係唔駛玩aphla唔係最難玩但真係好深刻,好多回憶。

SRX只可以合體十次,岩岩見到真係好驚嚇

Btw 最勁個批自己友大家都講哂,離題應該冇所謂掛?
果時未有直擊呢破援防既精神
俾援防系統玩到媽媽聲
個設計係好破格
某程度覺得佢好勁係因為佢好型
2OG唔及南極大帝
MD唔及白貓新古
2OG喎
唔係MD喎
大贊卡同大雷鳳
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞