咁多代機戰入面, 邊部我方機體最勁?

561 回覆
5 Like 37 Dislike
機戰J 大志雷馬
主角機我唔鍾意個樣就放咗入雪櫃真係冇點用過, Dann就當主角用
機戰f完結編伊迪安,每關開局都先開一次map炮打全畫面
角色崩壞都算
蒼穹居然夠膽寫得仲慘過原作真係cls
仲有兩部鋼鐵神同神魂合體,都好好打同閃得
我玩嗰陣主力係高達,超級系得真三一同EVA,玩到呢度就仆哂街
之前因為有g gun買T黎玩,初出場俾某個角色串佢向莉英既告白,近排玩mx, 原來呢個橋段早已出現,係咪成為杜門參戰既梗?
唔記得邊集改滿好像無視體型....
火焰巴沙拿
唔洗改game幫全隊洗到99lv 垃圾都有出頭天
上篇仲係玩緊日常,下篇突然變黑暗劇情
Btw,主角機真係好正,可惜無緣響og見到佢
Cybuster?
麻麻
睇邊代機戰

遠古時代既機戰廢廢地
真實系黎講命中迴避都幾低
係招地圖炮清雜卒威

近代機戰勁左
不過都係未到可以同班怪物一比高下既強度
始終招大要140氣力之餘又唔算特別大力
而且得1發
你應該試下玩F,就噤掉上去俾人集火,你計唔岩數儲爆錶直接game over
Cybuster無精靈憑依係廢
有冇發覺你講野自相矛盾
地圖炮清雜卒威又廢廢地?
舊系列最難就打卒 佢清雜卒威即係靠佢食飯
人地個玩法就靠MAP 但你就話命迴低所以廢
下面仲搞笑
乜撚野不過都係未到可以同班怪物一比高下既強度
近代X佢由頭MAP到尾 冇幾多部機係由頭MAP到尾
成隻GAME由頭到尾都係佢玩晒 個D屈得一半時間都冇就吹到大一大
NOVA COE可以鳩射啦
佢歷代最強就係無精靈憑依個集X
唔覺
地圖炮清晒D雜卒會搞到其他人升唔到氣力
頂多用幸運賺下錢

你講既X
佢的確可以由頭MAP到尾
不過唔會咁做
因為咁樣其他人賺唔到擊落數
而且要講到單機無雙
X大把機都做得到
例如某個女版基拉
唔一定要用MAP清場先叫勁
你識用地圖炮清晒D卒 唔識用佢黎削血比其他人執雞升LV?
睇你自己點練
X佢單機無雙在於好早可以咁做
而其他人冇佢咁早
仲要佢係可以狂STEP
佢可以用MAP 1TURN清場都唔勁
點撚樣先叫勁?
志雷馬
G gundam同東方不敗
用一部機一TURN清晒就無癮啦
某D劇情觸發唔到
例如打多惡達緊係用返飛雲虎王黎打

再講
1回合清場都只係清晒堆卒
靠佢都係做唔到清埋BOSS
而且無咁多EN

結論就係佢只係一部清卒既神機 (唔會打到自己友既MAP炮好似得佢同琉璃先做到)
但都唔夠伊迪安神
https://www.youtube.com/watch?v=kMSOw866lJM

打BOSS計大把機比佢神
例如真三一
對上一隻係T
中間好耐冇玩機戰

Z 同 gunbuster
一定放最前排掃第一浸
兩部都有長短火又有map
Z多數唔會被擊中
gunbuster就夠硬、精神夠多

大搥用三一、god gundam同ggg
冇癮還冇癮 但佢確實做到
X其實你選擇比佢打晒個刻開始就可以咩都投資晒落去
咁樣殺BOSS完全冇問題 EN更加冇問題
FF就一定唔係殺BOSS架啦
但打BOSS之前清卒效率好高
難有其他替代
但打BOSS除佐真三一仲有GUNBUSTER 轟
伊迪安就算啦 遲入仲要唔可以用到尾 又難控
30周年就只係出個BLOG
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞