Netflix 《黑道律師文森佐》討論區(2)

1002 回覆
31 Like 1 Dislike
琴晚睇完最尾果段太震撼訓唔著 留返下星期先再replay

而家阿佐得返車瑛
車瑛會唔會有危險
佐同佐母一段大部份都係飛住睇
但我都覺得老母個結局好傷感
睇完呢套劇對宋仲基完全改觀,原來咁好演技

見到fb有人話玉澤演做得好過佢真係抓晒頭,成套劇演技最差就係男二
申河均啦
有申河均。難
第一次睇個痴線仔知驚個樣
第一次睇個痴線仔終於知驚個樣
唔夠申河均黎啦 以前睇Brain已經覺得申河均好好戲
而且仲有痴線佬蛋撻氏

佢都唔係驚 佢係呆左姐
申河均真係贏 宋仲基同李準基 (另外2套冇睇)

BTW, 講返套戲, 唔知大結局會係點... 大家差唔多可以估下 (畢竟得返幾集)

如果阿佐留係韓國, 佢一定會入獄(畢竟有殺人), 唔入獄又真係有D講唔過去
如果佢返意大利/ 其他地方... 咁車瑛會跟佢離開(雖然佢都冇人冇乜, 同樣得返阿佐)?

另外一個點就係阿佐最尾會唔會死 (i.e. BE)? 朴編前果2套都冇咁重loveline同冇殺人, 今次唔知點解有種預感阿佐最尾可以會死 (希望唔會中)
應該係申河均同嚴基俊之爭
惡花好睇 推薦
冇睇嚴基俊果套 (一向對依D狗血爭家產/爭鬥猜忌 ETC 冇興趣), 不過佢不嬲都係好戲之人, 尤其愛情劇。N年前佢指宋教教玄彬套 他們生活的世界, 佢男二女二條線超級搶鏡 (我到依家仲會翻睇佢既CUT)。佢好似係第一次男主角身份入圍百想?
車瑛同啊佐囉左黃金之後 去馬爾他隱居
佢平時好似都係做配角多
佢做奸角太出色 出色到我之前睇綜藝見到佢凝住佢會行行吓山推其他人落山

有冇相關片段可以分享吓
係韓國殺過人係事實 追究都合理
但如果要佢唔洗負責任既話 9成要係人面假死 再換身份生活
雖然好老套但都有機會
我屌呢個位完 仲要之後停播
快手啲殺埋大嬸佢啦 乜撚嘢殺手都係佢搵嘅
如果真係咁就好
希望得翻4集仲有少少糖派下
希望李準基拎
佢惡之花真係做得好好
就算贏唔到百想,入圍對仲基都係一個肯定
畢竟呢套佢真係咩重飛,又咁耐無拍劇
希望導演有機會贏

結局方面我一直記住阿佐叫車英一定要還唔洗坐監個人情
會唔會係槍戰幫佢檔子彈之類
未睇過呢類kiss完仍似有還無嘅loveline
惡之花成套劇都好出色好完整 希望可以攞到獎
至於宋仲基都好好戲 但奈何文森佐唔係典型攞獎題材嘅類型
係,呢套真係故事,男女主,連男配都好出色

文森佐唔係唔好
但中間有少少拖戲
可能因為有20集
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞