Netflix 《黑道律師文森佐》討論區(2)

1002 回覆
31 Like 1 Dislike
漢碩:我會係邊個都唔知嘅情況下出翻黎
佐佐:今次洪律師你就真係唔好參與
車瑛:最善(?)嘅法律根本唔存在
啊嬸:得張漢碩會長可以同佐佐鬥
車瑛:點唸都好 你都唔撚係人
佐佐(但我覺得唔似佢把聲):如果洪車瑛出咗咩事 你就死撚緊
漢碩:想睇我死先(?)
佐佐:你贖唔贖罪都好都唔撚關我事 我會比你feel到想像以上嘅痛苦

我估係大概咁嘅意思
漢書同車瑛唔好出事喇
勝利號好睇wo
燥狂症中二魔王+鳩叫師奶嘅愛情故事
cg咁勁用cg得啦
其實呢套劇情唔多合理 真係當爽片睇就算

想睇佢地兩個有好結局,唔使太甜交代小小就好
始終呢套唔係咩野浪漫喜劇
煎茶cp 最後兩集同我沖呀
一般般啦
剛google果句係希臘哲學家亞里士多德嘅名言"Love is composed of a single soul inhabiting two bodies."

唔知係翻譯問題定車瑛故意改做"Friendship"
呢套d反應都幾兩極
我都一般 唔會想睇第二次
把聲係漢書唔係牙佐
我slow play 左預告睇左一陣
個情況應該係:痴線佬張漢碩縛左牙瑛
maybe 漢書想去救瑛瑛,總之係三條友共處一個空間
跟住張漢碩向漢書開槍,牙瑛見到曬成個情況
再同癡線佬講話佢唔撚係人

紅圈係牙瑛坐左係地下

牙瑛同癡線佬講佢唔係人黎,自己親人都落手
好好睇,我仲以為要等多個星期先有,真係好正呢兩集D劇情
漢書好慘呀
如果真係漢書想幫手救車瑛 佢真係好好
會保護文哥重視嘅人
不過唔敢ff咁多

可能係痴線佬想一次過清算哂討厭嘅人
所以call埋細佬過黎殺左呢個叛徒
細佬存在嘅價值就係替佢坐監
家陣無哂利用價值 兇多吉少
哇 你好勁
但我唸漢書應該會無事嘅
如果唔係車瑛嘅表情應該會再激動啲(?)
突然唸到
咁啫係佐佐執到嘅耳環 上面啲血係漢書嘅
屌 唔通真係會死
車瑛就應該無事
痴線佬應該對車瑛留手 純粹想嚇鳩佢
完全冇任何商業策略同手段,現實中呢d二世祖早就被公司班老臣子/股東趕出董事局,
反而阿佐呢邊都仲keep住寫唔同策略(我唔理黑手黨係唔係真係咁),睇得出有勇有謀
細佬今集真係做到嗰種渴求一個哥哥感覺
細佬其實外型表演技都幾好
做左咁多年配角都未捧佢
原來依家先24歲
啱啱星期六嗰集
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞