Netflix 《黑道律師文森佐》討論區(2)

1002 回覆
31 Like 1 Dislike
可能今晚果集又即刻洗白返
你又要收返呢句
諗起之前曹社長
希望細佬會洗白
呢幕車瑛見到獵犬死左覺得有啲難接受,但起身諗起阿爸係點比佢害死覺得無做錯到,同阿佐講無改變心意

阿佐話本來想比車瑛親自㩒制,最後決定自己做。佢好清楚㩒制背後背負住乜野(阿佐晚晚發惡夢),唔想車瑛好似自己咁

導演同編劇做得好細緻
曹社長其實都唔算背叛 況且根本無打算擺佢命
我就係鍾意編劇唔會寫到牙瑛好似聖人咁
同得牙佐一齊,就要親身踏入佢個世界既黑暗面去了解佢
牙佐一向都咁細心,始終呢個世界上佢最重要既人得番牙瑛渣

講起劇組好細緻,唔知大家睇左preview 未,呢個場景setting 好有意思:

牙瑛同大嬸著到一黑一白 : 呼應番國際象棋黑白子
背景牙瑛個邊黑色逐漸吞噬大嬸個邊白色:代表黑化牙瑛係呢盤棋局會食咗大嬸 (巴別)

好期待今晚牙瑛同大嬸講數,第二個party我瑛瑛 hold 曬全場

想問下夢境入面影住個細佬女有咩特別意思架?
應該係殺左個細路女老豆先知原來細路女車上面睇到晒成個過程
佐佐應該見到佐媽被殺之前都拎住佢哋張合照所以其實佢哋內心已經相認左 只係唔敢講出口 到想開口嗰陣已經冇機會
冇親口叫呀媽/呀仔真係好大既遺憾
崔嬸勁廢
起碼會長比阿佐槍指頭會叫阿佐快啲開槍
阿嬸淨係識驚同震

錦加family all black出動
事務長學阿佐拎住個打火機

劇組無得頂
我覺得自爆個阿叔無死wo
可能又係局
仲要粉紅色
今晚係咪仲有
斷頭台
名譽掃地 得左
好鍾意事務長好funny
尋日嗰集入托托餐廳又打牆
好似彭健新
本來都咁諗 可能都係特技效果
但見個後生死 咁應該都係2個比佐用完 係時間處理左去
無理由按排到一生一死 所以應該兩個都要死
原來我飛既時候 睇漏左 後生仔死左 😭😭😭
澤演同佢細佬講
叫佢要做elizabeth holmes
即係叫佢收皮
另外個熱氣球都好似洪天明
我個心路歷程都係咁
開頭:細佬好qq
最尾:屌你細佬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞