Netflix 《黑道律師文森佐》討論區(2)

1002 回覆
31 Like 1 Dislike
漢書冒死反抗 好感動

自從阿佐同阿瑛講mafia人情一定要還就覺得一定會有擋子彈呢一幕
屌你老母 仲慢慢同條女解繩
真係好鳩
希望細佬唔好死
佐仔運到仆晒街
細佬千祈唔好死佢真係想為咗集團好先咁努力好人要有好結果
似炸死痴線佬
炸死咁便宜佢 咁大力打阿瑛
死咗都要鞭屍
約和尚食飯
終於有條明顯嘅loveline
打???????好好笑

下集邊有時間交代咁多野
要捉痴線佬+殺大嬸+坐熱氣球+金條+loveline
唔知仲有無10分鐘講條loveline
漢書應該唔會死
血手個套衫黎睇唔似細佬
雖然知瑛瑛唔會有事
但搞埋啲咁嘅嘢真係唔掂
最後個集起碼都比個kiss我喇
最後一幕簡直智障,你細佬一棍轟落去癲佬到,阿佐見到唔即刻起身不得止,仲要首先衝過去幫阿瑛,唔係同細佬一齊搶左癲佬枝槍先,跟住仲要影住阿佐諗住同車瑛走先,DLLM,你係諗住留細佬係個到被癲佬射死啊,為左車瑛最後一幕中槍簡直夾硬離
之前停播又話想改好D個劇本..

就係咁??
細佬咁忠心仲當牙佐阿哥 結果做咗condom
唔該編劇生性俾返個happy ending細佬
睇到有D嬲,呢個就係所謂要停播一週,改好D個劇本
細佬隻手槍傷 不過都認同嘅 起碼打暈癲佬先
最後咁編排搞到佐佐好撚廢咁
屌你 成日話要令癡線佬生不如死
到而加都未睇到
真心唸唔到聽日果集可以有啲咩新奇招數折磨佢
我估韓地檢長應該會比漢碩搞死
啊嬸就係監獄比人打死
最後癲佬比佐佐炸死
但係因為預告見到有大量警察
佐佐應該會坐熱氣球走佬hea返一年半載
然後返去同瑛瑛happy ending
岩岩睇完最新一集 後面果到都係對於先幫車瑛解繩 唔幫細佬一齊打呢PART有D驚訝 不過都理解護車瑛心切
但本身以為解完繩會一齊幫細佬 點知係走佬 呢下怪怪地
不過真係似為左中一槍而設計咁
雖然都大約覺得車瑛唔會有事 但希望細佬都一樣無事
同樣預告又係CUT到咁 信住3成先
BTW 聽日完好撚唔捨得 又想快d睇到
呢套劇情老套真係唔緊要 每集都係期待牙佐出主角技能 大廈班人負責派下膠 大結局bbq就夠
屌 見到牙佐臨尾跪低即刻想屌編劇老母
寫佢跪低咪姐係將原本好勁嘅佢一嘢變到勁廢
雖然知牙佐對車瑛有嘢同緊張佢 但都唔撚洗寫成咁啊
睇埋預告 會長條仆街仲有咁多戲份
細佬飲豉油
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞