政府宣布四間儲值支付工具營辦商:支付寶HK、八達通、拍住賞及Wechat協助發放5000電子消費券!

853 回覆
16 Like 252 Dislike
唔係要指定商戶咩?
一陣得美心大家樂仲食唔食
APPLE 有得用ALIPAY 咩??
之前PayMe冇得用轉數快嘅原因,係因為PayMe原本屬於電子錢包,但係佢冇拎到電子儲值支付工具牌照,所以冇得用轉數快,係去到可以用轉數快嘅時候先至拎左電子儲值支付工具牌照
連登仔唔用 = 無人用.

你淨係去麥當勞坐10分鐘. 睇下幾多40歲樓下嘅人用.

連中學生都用緊.

跟住連登仔會話:

我見唔到
買5張1000蚊apple gift card

年底買macbook
再唔係留返出年買iphone
用tap & go買apple gift card
2019已經有
其實有tap and go, 用黎買爆光時或HKTVmall 應該無問題。
payme係用黎過數
tap&go多數用payment
仲有paypal,fps
呢幾種都係港人常用的online payment

wechat、支付寶係某類人用的
買bitcoin得唔得?
Alipay 交 CSL 網上行 電費 煤氣 幾方便.
唔駛落7仔 ok排隊.

仲計埋里數. 大把人用啦.
咁樣我索性喺App Store直接貨金,唔會買Apple gift card,另外提下你, Apple Store Gift Card同App Store gift卡係兩樣野
係囉 比tap & go / oepay MasterCard買gift card?
用ALIPAY去7仔買點數卡得唔得?
我緊係講緊係apple store個app買既gift card

Gift card好似係士多買唔到,唔知有冇記錯
我覺得唔得,到時候啲職員肯定reject你
呢5000係app呢拎完可直接轉返銀行 定一定要用嚟買野?
三三啲gift card係可以
花式利益輸送
問題係你想消費都唔係咁易,首先唔係間間都有八達通,更加唔好tap and go
而且冇得儲埋一次用,1000蚊一個月就搞到唔上唔落,多數只可以喺快餐店或者超市用。但你一家四口人又未必會喺超市買成四千蚊嘢,就算有都係局限咗你,不過派現金好過

你要用支那寶微信嗰d就另計啦
不如你去街市睇吓幾多廢老用緊支那寶買餸啦
同八達通一樣,唔可以負到50蚊按金。
到時個個換coupon,個價實低到仆街
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞