2017年春季日劇討論(4)

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
想問crisis呢幾集小栗旬媾緊個女仔係邊個演員?
新一集貴族偵探終於好睇番 講到主線 點解個頭可以開得咁差

冇架啦 推理劇最重要係單案 今次編劇好明顯寫得差

第一集已經趕走左大半人
因為有笑位同有aiba 松重豐既堅持下
終於見到佢有番少少起色

係增加左D追看性既

好似每一集都好睇左
但都係的起唔到心肝追

野崎萌香

野崎萌香

睇完第8集,石田百合子個角色真係好pk

野崎萌香

美都啲FD

野崎萌香

美都啲FD

佢老公就慘啦

第一集已經趕走左大半人
終於見到佢有番少少起色

係增加左D追看性既

好似每一集都好睇左
但都係的起唔到心肝追

卡士都救唔到
武井24小時畀仲間mon住人手答問題

野崎萌香

美都啲FD

佢老公就慘啦

綠帽 仲要俾人打到就死 再由奸夫救返 理應心存感激 但自老婆個心已經 憎佢好定多謝佢

第一集已經趕走左大半人
終於見到佢有番少少起色

係增加左D追看性既

好似每一集都好睇左
但都係的起唔到心肝追

卡士都救唔到

井川遙呢集又幾好,好過睇武井

第一集已經趕走左大半人
終於見到佢有番少少起色

係增加左D追看性既

好似每一集都好睇左
但都係的起唔到心肝追

卡士都救唔到

野崎萌香

美都啲FD

佢老公就慘啦

綠帽 仲要俾人打到就死 再由奸夫救返 理應心存感激 但自老婆個心已經 憎佢好定多謝佢

綠帽好似未戴到 (身體上未有出軌)
同埋好似話本身夫婦關係都唔太好…

野崎萌香

美都啲FD

佢老公就慘啦

有冇人覺得編劇太貪心
鋪既綫唔夠
至少呢8集都睇唔到點解夫妻關係差
投入唔到石田同西島秀俊感情線

羊皮紙+羽毛筆 同埋鏡文字都幾有意思
Crisis 今集幾好睇下

指甲油 仲要紅色

指甲油 仲要紅色

G

野崎萌香

美都啲FD

佢老公就慘啦

有冇人覺得編劇太貪心
鋪既綫唔夠

或者每集頭尾加番一分鐘左右講石田, 由第一集開始, 每集一個小片段慢慢推進, 到到今集解迷?
不過之前其實都講過石田自己一個兩年好dry兼且久唔久有個靚仔畀佢依靠下, 今集都係多個本身就不和既fact, 將個導火線推前D姐, 我覺得已經可以, 又唔一定要深究點唔好法既
因為本身就唔鐘意, 仲要因為佢"軟禁"兩年, 又有個靚仔定期送上門照顧佢比信心佢做佢唯一可依靠既人, 咁出軌都唔奇
比較起黎我唔明西島鐘意石田就真, 純粹靚
命中注定幾搞笑

龜利肥左咁多

美都啲FD

佢老公就慘啦

有冇人覺得編劇太貪心
鋪既綫唔夠

或者每集頭尾加番一分鐘左右講石田, 由第一集開始, 每集一個小片段慢慢推進, 到到今集解迷?
不過之前其實都講過石田自己一個兩年好dry兼且久唔久有個靚仔畀佢依靠下, 今集都係多個本身就不和既fact, 將個導火線推前D姐, 我覺得已經可以, 又唔一定要深究點唔好法既
因為本身就唔鐘意, 仲要因為佢"軟禁"兩年, 又有個靚仔定期送上門照顧佢比信心佢做佢唯一可依靠既人, 咁出軌都唔奇
比較起黎我唔明西島鐘意石田就真, 純粹靚

好似小栗旬落bar溝女 每集滲啲咁
一定好好多
靠對白交代無咗感染力 尤其講害老公呢度好突兀
我都唔明西島點解鐘意石田 純粹咸濕?不過局長都暗示佢以前因女人出事
GO! SP冇左新X優X

第一集已經趕走左大半人
終於見到佢有番少少起色

係增加左D追看性既

好似每一集都好睇左
但都係的起唔到心肝追

卡士都救唔到

得罪講句戰力外好睇過呢套好多
貴族個劇本,男女主都係煩膠

原本有咩

原本有咩

成日係白板寫低業績果位
西島同石田條線咁就完左?到喉唔到廢咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞