世界大戰恐在4週內爆發!俄羅斯坦克軍隊邊境集結!

477 回覆
350 Like 52 Dislike
打咪打lor, 咪一樣要番工同供樓,關我撚事咩
咁鐘意返工,到時抓你去當兵,當兵都係返工
比番塊地人地啦
肯出MQ9直接收工啦
烏克蘭其實一直都無入過俄羅斯, 除非你覺得蘇聯 = 俄羅斯。

咁俄羅斯條邊界線應該推到中歐同包埋蒙古&芬蘭。
乜柒都冇,就算死都冇乜所謂
講得唔清楚,我係指烏克蘭係俄羅斯嘅附庸/傀儡,將呢個情況改變會導致俄羅斯不安。
歐盟唔需要烏克蘭,所以退後一格維持原狀亦無不妥。
咪傻啦, 歐美要幫早係克里米亞個陣就幫左啦
吹咩世界大戰, 收皮啦專家
無既,講軍備先進當然歐美領先,肯守規矩打就無咩大問題。現在打杖都係假設無人用核武,歷史中的軍事狂人有咩做唔出,差在幾時玩大左。
局部大戰同世界大戰. 差好遠喎...
戇撚鳩
淨係等武統台灣已經等咗幾十年
咪玩啦 島鏈係重要
但有南韓呢個係直接同中共勢力範圍有陸地邊界連接
仲要近北京
邊有你諗到咁無價值
中美都喺南北韓一直咬住,用腳投票都畀你講到可以棄都幾好嘢。
冇得移民就想死
中共想用量去達到目的,而唔係用質。
咪玩啦 現代戰爭離支那兩步遠最多咪用嚟做預警基地
機場軍港第一輪交換火力已經打殘晒
近北京 依家咩年代呀近北京?網絡戰就算唔提 人造衞星望到啦近北京 你對距離真係完全無認識架喎
可以棄唔係我講 係連登仔孤陋寡聞啫
大把關於韓戰嘅賽後檢討都係咁講
美國唔喺支那上面死反而喺朝鮮越南上面死係嚴重錯誤 對日日低汁討論連登仔係新鮮奇聞我唔感到意外呢樣嘢全世界論壇覆桌過千次萬次而連登先第一次
侵喺到我唔多信,敗狗做就有可能
距離無認識?現實距離北京最近嘅親西方勢力正是韓國
地圖識唔識睇啊?地緣政治連地圖都唔睇?衛星戰,網絡戰係重要啊。但傳統武裝力量有邊個勢力放棄過啊?

一直有人講可棄係一件事,現實政治無一方退係現實人哋兵棋推演係一定要諗足曬有可能嘅劇本。

有一個陸地邊界直接威脅同隔住個海係兩回事
早兩年美國同朝鮮會談你當人on9啊?
連登仔連槍都唔知渣過未,但討論軍事起黎變哂做專家
正路黎講,如果肺炎做生化武器單野係真,就確認佢已經放棄同老美玩軍備,改為發展生化武器襲擊,都唔洗咁複雜作軍備競賽,花錢花時間,成本平得多。
話佢哋傻係話佢以為打得到台灣
除非成功拖到北約同美國落去如果唔係都唔會變世界大戰
當然報紙佬梗係唔會咁理性分析
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞