世界大戰恐在4週內爆發!俄羅斯坦克軍隊邊境集結!

477 回覆
350 Like 52 Dislike
我變身蒙面惡徒 便溶掉
你嘅意思即係話駐軍係黑社會啲打手咁啦,係咪咁啊?!
唔會有事 信我
制裁對佢哋嚟講係食生菜,最多食得冇咁飽,又唔會死嘅,北韓古巴畀人制咁多年咪又係冇事!
戰時韓軍歸美軍指揮架
對住獨裁/專制國家,制裁真係無用架。
餓到發窮惡,索性唔談判,直接打到歐美收皮為止。
大佬老美而家根本無心幫歐盟
除左當人地係軍隊分部之外 (分分鐘仲攞人地地方當戰場)
經濟衰左咁多年都無實質做過咩幫人
如果唔係同中俄體制夾唔來同忌佢軍事力量 歐盟一早起老美飛腳 而家睇怕都係虛與蛇委 食兩家茶禮
美國會狠手啲
歐盟最多咪關注一輪之後不了了之
點都有唔同渠道去拎石油
香港都俾人篤爆有船去偷運喇
伊朗肯定會幫手嘅
如果美國佬係醒 今次好應該出兵打殘俄軍
1.俄國人口老化加劇同人口減少 殺左主力部隊 再搵新兵源訓練係難度高左
2.黑海艦隊係俄海軍主力戰隊 仲要繼承大量蘇聯大軍艦 今次打得贏 俄軍工廠冇能力再生產同類型大型水面軍艦
3.重創普京管治威信 可能引發國內示威
4.比伊朗 中國睇 美國係敢硬碰硬
到個陣就土耳其發火
因為土耳其被夾
美國有冇藉口可以軍事援助?
你知唔知就係經濟差先易打仗
yes, 佢地之前已經簽左25年中伊協議
支共石油應該暫時解決, 不過點運去大陸呢
美國佬係醒
就應該打鳩支那而唔係打鳩俄佬
仲鏟除俄佬益支那咩戇鳩鳩
滅咗蘇聯+舊日本先坐大咗支那
如果真係採納你做法 香港人多得你唔少
https://www.upmedia.mg/news_info.php?SerialNo=96392
2020年09月20日
南韓總統文在寅(Moon Jae-in)18日任命、原陸軍參謀長、四星上將徐旭(Suh Wook)為新任國防部長,期許他能強化國防、加速軍隊改革,並推動與美軍之間有關「戰時作戰指揮權」(wartime operational control)歸屬的協商。
他在就職宣言中對美軍喊話,有鑑於韓美雙邊堅強的同盟關係,應該加速進行指揮權移交的討論,「我方將盡快滿足移交所需各種條件,仔細評估和確認韓國軍隊的核心軍事能力。」
這個源自於韓戰(Korean War)的多年「常規」,讓南韓軍隊指揮權長時間由駐韓美軍(USFK)調派,直到1994年首爾經協商後,才收回和平時期的指揮權;但開戰期間的指揮權,目前依舊掌握在美軍之手。

外電指出,雖然首爾和華府已有初步共識,希望在2022年之前、能完成指揮權移交作業,但面對始終不願放棄核武與飛彈能力的北韓,指揮權轉移仍需經過考驗,包含南韓能否對抗平壤核子與飛彈的威脅,或是有無能力捍衛朝鮮半島的和平穩定。
希望

即係未啦
美軍如果全力打,唔玩核彈
可以瑋次過打鳩全世界都仲得
如果打完俄佬 下個就到支那 根本逐個逐個殺 冇左俄佬 個啲乜春一帶一露 同搵俄佬啲飛機引擎都會冇哂
突咩然,拜登911,要搵番拜登出黎
唔明你意思
我意思係南韓要幫中國既話
駐韓美軍一係一早就撤走,一係就會同韓軍打過
定你覺得南韓出兵果時,班駐韓美軍會咩都唔做?
到假設中方最尾打贏左拎到台灣,南韓就冇美軍保護
日本都收埋皮,即係南韓會俾北韓食左
跟住成個朝鮮半島又會俾中國食埋

另一個假設係中方輸左
但南韓好衰唔衰幫左中國
美國全面經濟制裁南韓
一下子由全球前12經濟體變返70年前咁落後

有咩原因會驅使你覺得南韓班大財閥放由政府出兵幫中國?
試下由經濟角度去分析
我真係想知
打鳩俄國邊個得益最大
近在眼前嘅支那定遠在天邊嘅美國呀傻鳩?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞