P牌第一次岀車 好大壓力

340 回覆
126 Like 475 Dislike
waze垃圾黎wo,用返google map好過當熟下路
同埋個人建議最緊要練好泊車先自己仲係p果時試過禮拜揸去荷里活,泊太耐,後車唔耐煩,自己又緊張好彩無hi花人架車
就算俾你周圍去到,但唔識泊車/阻到人一樣gg
送架車比我
我用生命值坐你隔離幫你渣車
其實錯路咪錯路,有咩好驚,唔趕時間話知揸到去上水古洞
個個都係咁嫁啦,如果你搵食車,一個月之後你已經變到好熟手
但係假日車司機既話就希望你揸多d
屌mean撚到 笑到hihi
一半教你 一半屌你
揸緊車
覆唔切
專心揸車
我記得我考完牌一星期後就買車.拎車果下係畢生難忘.
自己一個揸部二手車返屋企,人生第一次自己O係路上,部車O既性能完全唔熟,d button都未識按就上路,仲要途徑油尖旺D地方,跟住仲要上埋高速,由於行得太慢...比人閃到爆...又勁行錯路,結果原來20分鐘車程,揸左個幾鐘先返到屋企, 底褲都濕埋.
而家揸左三年幾, 睇返都幾得意.新牌係咁,慢慢黎..最好搵個揸開車O既朋友部你揸.
我頭果幾個月,冇去太多地方,自己搵左一條冇人冇車O既練車路線,一得閒就揸,操左2-3個月跟住先慢慢擴展個距離去遠D O既地方.
第一日已經屯門去清水灣
唔係飛車黨
跟足牌行70
咁大壓力唔好揸,唔好累人累物
新手係咁
但掛P都好D
假日撚最撚垃圾
cut線慢cut 舉旗不定
frd family help
dont go alone
你是恐怖分子
少D路面經驗
撞得勁D
認真 唔熟路建議搵個朋友係你隔離睇著你揸
或者同一條路線搭幾次的士認路先
請於100米後轉左
然後望住個出口係右邊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞